mandag 28. oktober 2019

Legge tapet over tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Finn Beste Pris På Alle Dine Varer. Ikke spaltbare tapet som sitter godt på veggen kan du gjerne tapetsere utenpå. Vask overflaten på tapetet og gi det et strøk med oljebasert heftgrunn.


Ved å bruke heftgrunn hindrer du skjolder, og du får et ensartet underlag som suger jevnt og gir et godt feste til lim og tapet. Når det dekorative laget er fjernet, sitter papirbaksiden igjen og gir en fint underlag for ny tapet. Nei, i de fleste tilfeller går dette raskt. Hvis du vil ha et godt resultat, er det viktig å sørge for at underlaget er egnet for tapetet som skal settes opp.


Det finnes mange typer tapet , og noen tåler mer ujevnt underlag enn andre.

Legge tapet : steg for steg. Start for eksempel ved et vindu. Tegn en loddrett strek litt mindre enn en tapetbredde fra vinduet. Bruk vater eller rettesnor.


Dersom du skal legge ny tapet , kan det i enkelte tilfeller gå helt fint å bare tapetsere over den gamle. Tapetsere over den gamle. Om tapeten sitter godt til underlaget, går det faktisk i de aller fleste tilfeller helt fint å bare legge ny tapet over , forklarer eksperten. Hvordan legge tapet over kjøkkenbenken, og et tips fra meg …Her kommer nemlig fremgangsmåten for legging av tapet på kjøkken.


Anbefaler å lakke over tapeten med 2-strøk matt, vanntynnbar lakk. Om tapetet sitter veldig godt, så kan man legge på et tjukt lag med lim, dekke til det med dekkeplast og la stå natten over. Morgenen etter fjernes plasten, og man kan skrape bort det som er igjen av tapet på veggen. Den vanligste feilen er å tapetsere over gammel tapet. Dette kan gå bra dersom det gamle tapetet har godt feste, men dette er det vanskelig å få kontrollert før det nye tapetet er limt fast, så det er for risikabelt.


Det er bedre å fjerne all gammel tapet fra veggen. Lurer på om det er noen som har tips på måter å legge tapet over panel. Det er ikke trepanel, men type smartpanel som er ferdigmalt.


Jeg har så lyst på tapet på en av veggene, men vil ikke rive ned panelet.

Lurte dermed på om det var noen lett måte å få lagt tapet utenpå? Les vår artikkel om Ofte stilte spørsmål. Her finner du mange gode tips og råd om hva du bør gjøre når du skal tapetsere i hjørner, over vinduer og dører, samt rundt stikkontakter og lignende. Med dagens utvalg i tapettyper, materialer og struktur kan du virkelig utfolde deg i ulike stiler.


Hva med å prøve en kontrastvegg med en særpreget tapet ? Overmalbar tapet er et alternativ dersom du ønsker å male veggene og gir ubegrensede muligheter i valg av farger. MAXBO tilbyr både tynne, tykke. Her ser du hvordan du legger tapet , er at du ser hva du gjør etter hvert som det kommer farge og mønster opp på skjule veggskader med å legge.


Du kan legge til maksimalt 10. Du blir ferdig umiddelbart, ser forandringen underveis, og trenger ikke være redd for å søle eller få malingflekker over hele huset! Også estetisk er fordelene store ved å legge tapet. Det er en slags papir tapet på veggene, limt rett på sponplatene på veggen. Ikke noe grunnarbeide gjort tror jeg, siden tapeten har sprukket i stort sett alle skjøtene på sponplatene.


Hvordan gjør jeg når jeg nå vil legge ny strie og male over ? Må den gamle tapten av for at det skal bli slett? Andre typer tapet , som papirtapet, tekstiltapet, nyere glassfiberstrie og miljøtapet kan du uten problemer male over. Før du setter i gang med å male over tapetet, bør du fjerne alt som er løst eller lime fast løse fliker.


Kanter og overganger bør pusses ned med sandpapir. Tar over et hus hvor vegger er av gipsplater med stygg strietapet som spriker litt i skjøter og ellers ikke er helt flat og fin. Tenker å legge på veggfornyer og deretter male.


Synes det virker som en relativt billig og rask måte å få utseende bedre på. Men hvilke merker finns av veggfornyer? Hva trenger jeg, hvordan gjør jeg osv?


Man trenger selvsagt ikke ta ned vinylen om man skal legge tapet over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg