onsdag 9. oktober 2019

Vask av hus utvendig

Få pristilbud fra flere bedrifter. Vaskeklut i mikrofiber til utvendig og innvendig vask av din bil. En av de vanligste feilene folk gjør under vårrengjøringen er å vaske huset nedenifra og opp hevder Raymond Myrlan kjedeleder i boligbyggeren Mesterhus.


Og husk at det er forskjell på å vaske et hus med liggende panel, kontra et med stående. Og når du først er ute med vaskekosten - kanskje du også bør gi taket en omgang!

Så snart det er plussgrader der du bor, bør du vaske huset utvendig for å få en god start på utendørssesongen. Du har alt å tjene på en husvask. Huset er din viktigste eiendel, og må tas godt vare på.


Setter du av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, reduserer du faren for råte og huset ser ofte nymalt ut med en gang. Det gjør at algene i større grad enn tidligere kan gro på husveggen. Skal du beise eller male er grundig vask i forkant helt essensielt.


Men selv om du ikke skal til med større vedlikeholdsoppgaver gjør grundig vask godt.

Vaske vegg Denne filmen gir deg en enkel veiledning til vask av vegg ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Slik vasker du utvendig hus ! Vakre Hjem BloggJuuhuu:)) Her kommer framgangsmåte når du skal vaske. Som jeg håper flere skal gjøre etter at jeg forklarte hvorfor i forrige innlegg her. Vask av hus utvendig På grunn av klimaforandringer og økt luftforurensing er utvendig vask av huspanelet helt nødvendig før maling og beising.


Regelmessig utvendig vask vil forebygge sopp og råteskader, samt gi økt levetid for maling og beis. Du kan godt gjøre husvasken i regnevær eller gråvær, da tørker vaskemidlene senere og for god tid til å virke på veggene. PS: Veggen må være tørr før du maler! Det tar normalt to til fire dager og det skal ikke være høyere enn fuktinnhold i materialet. Vasking med høytrykksspyler.


De siste årene har stadig flere tydd til bruk av høytrykksspyler når de skal vaske huset fordi det går raskere enn andre metoder. Vi skal male huset i sommer. Siden det er minst år siden sist gang huset ble malt utvendig av en tidligere eier, er det på tide å svinge penselen igjen. De som har greie på både maling og hus , anbefaler at huset vaskes en gang i året.


Det har ikke vi gjort, så det må derfor til en grundig vask før vi kan sette i gang med å male.

Problemet er at dette synes å bli litt av en jobb når det på fremsiden av huset er over meter opp til mønet. Hvordan vasker man huset utvendig på enkleste måte? Med hageslangen mangler det omtrent meter på i det hele tatt å nå opp når jeg spyler fra bakken. Og hva med påføring av vaskemiddel?


Et alternativ er å lage sin egen blanding: Til fjerning av svertesopp kan man også benytte en prosent løsning av klorin. Fukt området som skal rengjøres med vann. Dusj deretter over med klorinløsningen. La den virke i noen minutter og vask med en stiv børste. Skyll til slutt ved hjelp av en hageslange, skriver Trefokus.


Dersom du vasker huset utvendig feil, risikerer du fukt- og råteskader. Her får du en kort, men oversiktlig guide til hvordan du vasker. Utfør husvask utvendig før du maler. Uansett om det er på tide å male et nytt strøk maling, eller man har et ønske om å skifte utvendig farge på boligen, så bør man alltid starte med grundig vasking av hus.


Den utvendige husvasken fjerner støv, pollen og andre partikler som ligger på overflaten. Ja, kraftvask bruker man på hus som skal males for å ikke vare få huset reint og pent men for å matte ned gammel maling så ny maling sitter godt. Husvask er produktet malingsprodusentene anbefaler for årlig vask (eller ved behov) når man ikke skal male huset, for å fjerne svevestøv, pollen, fugleskitt, algevekst etc. Effektivt rengjøringsmiddel for årlig vask av hus utvendig. Fjerner lett forurensning og svertesopp på husvegger og kan også brukes til vask av biler, båter, maskiner og containere.


Kan benyttes i industrien, verksteder, landbruk og offentlige bad. Selve vasken av huset, enten det er en vanlig husvask eller vask før maling, vil bli utført med kjente produkter. Skitt og og svertesopp vil bli mekanisk fjernet med kost og svamp. Vi benytter ikke høytrykkspyler for skånsom behandling av treverket.


Under vasken vil vi også holde utkikk etter råteangrep i panel, vinduslister og vindski. For utvendig husvask bør du gå for en høytrykkspyler med et arbeidstrykk på minimum 1bar. Noen høytrykkspylere har et arbeidstrykk på hele 1bar.


Kärcher anbefaler en vannmengde på minimum 5liter i timen for vask av fasaden. Det er høytid for maling og vedlikeholdsvask av huset. Og hvis du unngå skjolder og dårlig vedheft når du maler eller beiser huset bør du være grundig med forarbeidet og bruke de riktige produktene. Zalo, Salmiakk, Klorin og Rødsprit gi et dårligere resultat enn ved bruk av spesialmidler. Trakassering av meddebattant(er).


Inneholder eller linker til ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller annet materiale som er i strid med norsk lov. Krenking av privatlivets fred. Hvitevarer skal vaskes både utvendig og innvendig, det er som regel mye støv og skitt bak og under hvitevarene.


Ikke glem å rense ventilatoren, inkludert filteret! Den er som regel full av fett og smuss. Badekar Rengjøring bak og under badekaret er like selvfølgelig som å vaske den hvite emaljen som du ser hver dag.


Nå er jeg så sliten at jeg ikke hadde klart å vaske ordentlig etter meg, sier hun. Løsningen ble å kontakte Lises Rengjøring – som har spesialisert seg på flyttevask.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg