fredag 11. oktober 2019

Rådyrsikre planter

Rådyrsikre planter

Men enkelte planter liker de rett og slett ikke smaken på, sier Erik Lun seniorrådgiver ved viltseksjonen i Miljødirektoratet. På nettsidene til Naturhistorisk museum finner du en liste over rådyrsikre planter. Planter rådyr ikke liker I de senere årene har rådyr blitt et økende problem for mange hageeiere.


Rådyrene har etter hvert trukket ut av skogen og ned i tettbebyggelsen og gjort til dels stor skade i hager, ved å bruke disse som fórplasser. Er det noe som er helt sikkert, så er det at det neppe finnes helt rådyrsikre blomster eller planter. Spørsmål angående roser, stauder, løk- og knollvekster, sommerblomster, fjellhage, klatreplanter og andre planter som pryder hagen. Rådyr-sikre planter – også på Arrenakkelyng Vælger man buske og blomstrende planter med omhu, er det muligt at få en skøn udsigt fra sin terrasse.


Det er nemlig ikke alt, der er på vej ned i rådyrenes maver. Der bliver flere og flere rådyr i Danmark, og mange af dem har fået smag for haveplanter. Der findes ingen planter , som er 1procent rådyrsikre. Dette har jeg ikke særlig erfaring me bortsett fra at rådyrene mine spiser fõret jeg legger ut under rhododendronen, - uten å forsyne seg av planten. I en bok jeg har, står det at magnolia er det eneste rådyrsikre treet.


Rådyrsikre planter

Rådyr er rimelig spretne og hopper over høye gjerder om de vil. Ett artig alternativ da er å bruke armeringsnett og plante rådyrsikre klatreplanter mot, da får du noe som er både pent og praktisk. Tips 4: Rådyrresistente planter.


Skal du plante nytt i et område med mye rådyr, er det lurt å velge plantetyper som rådyr ikke liker å spise. NB: Det at plantene er ”rådyr-resistente” betyr ikke at de aldri vil bli spist, men at rådyrene heller vil spise andre ting hvis det er tilgjengelig. Vælg planter som rådyr ikke er vilde med.


Derimod vil jeg varmt anbefale brug af planter , som rådyrene ikke bryder sig ret meget om. Så kan haven få lov at udfolde al sin frodighed og blomsterrigdom uden forstyrrende fremmedelementer som håndsæbe, folie mv. Forøvrig er tulipaner rådyrmagneten over alle, så la i det minste være å plante den, samme gjelder krokus, muligens med unntak av gul. Kilde: – Lesere som har delt egen erfaring i kommentarfelt på bloggpost og dennes fb-post – Naturhistorisk museums liste over rådyrsikre planter – Intens googling både på norsk og engelsk. Påskeliljer er rådyrsikre og kan plantes rett i plenen.


Foto: Opplysningskontoret for blomster og planter (obp.no) Lilla og hvitt. Andre løkblomstene som rådyrene styrer unna er: Allium er svært dekorative og blir ikke tygget i stykker av rådyrene. Sommerblomster er ettårige planter som du planter i krukker, ampler og balkongkasser utendørs, på balkongen eller terrassen. De vanligste og mest populære er blant annet pelargonia, margeritt og tagetes. De gleder oss med sin blomsterprakt gjennom hele sommeren, og skaper frodige oaser på både en liten og en stor plass.


Hvis du har sultne rådyr i nabolaget, er det stor fare for at du aldri får se tulipanløker blomstre. Det er imidlertid ikke alle planter rådyrene er like glad i. Du kan likevel ikke være helt sikker på at rådyret lar plantene stå i fred. Her er en lenke til Naturhistorisk museum, der de har laget en liste over planter rådyr ikke spiser. Dyresikre planter Der er dog nogle planter , som man kan kategorisere som nogenlunde dyresikre.


Har man problemer med rådyr, kan man med fordel gå efter disse planter , når der skal plantes nyt. Det vil sige planter , som rådyrene sjældent æder. Listen med planter er forholdsvis lang og her nævnes kun nogle eksempler.


Rådyrsikre planter

Her finner du aktuelle tilbud som gjelder alle Hageland sine hagesentre i denne perioden. Stikker du innom ditt lokale hagesenter, kan du finne lokale tilbud i tillegg. Bestem art etter farge Bilder Blomstringstid Biotoper Fylkesblomster Kjøttetende planter Latinske navn Matplanter Mobil versjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg