onsdag 9. juli 2014

Alle farger

På veg oppover treffer det reflekterte lyset innkommende lys, som det interferer me og mange ulike farger oppstår. Blå og grønne farger hos dyr er som regel strukturfarger. Slike farger finnes på fuglefjær, og på vingene til insekter, som biller og sommerfugler.


Skjellkrypdyr har mikrostrukturer i skjellene som skaper disse fargene. Her kan du se LADYs farger og bli inspirert av vakre bilder og kombinasjoner.

Her finner du farger og inspirasjon til din malejobb. Se bilder og farger fra ulike rom og områder. De spektrale fargene er farger som har én bølgelengde. Disse kalles også monokromatiske farger , og det er disse man kan se i regnbuen eller når hvitt lys brytes gjennom et prisme. De fleste farger vi ser, oppstår som en kombinasjon av flere bølgelengder eller forskjellige intensiteter av disse.


Farger til både interiør og eksteriør. I vår online-fargevelger og i våre butikker kan du se alle våre farger og. Det å jobbe med utvikling av farger og tendenser i Jotun er gøy!

Det å teste ut nye farger hjemme blir lett normalen, og venner og familie synes nok at jeg til tider er litt gal. Det er jeg imidlertid helt uenig i. Jeg ser nemlig at de ofte blir imponert over hvilken forandring en farge kan gjøre. I løpet av kirkeåret bærer liturgen stola med ulike farger under gudstjenesten.


Kledet (antependiet) på alter og prekestol skiftes også ut i samme rytme. Fire forskjellige farger blir brukt: Fiolett, hvit, rød og grønn. Totalt har vi nesten farger tilgjengelig i LADY Minerals! I fargekartet Våre vakreste farger er over disse representert – og markert med en liten stjerne.


På denne måten er det lett å se hvilke farger i dette kartet som også finnes i vår kalkmaling. Finn inspirasjon til hjemmet - stue, kjøkken, gang, soverom, bad og barnerommet, gardiner og solskjerming. Les mer om nyanselike farger her. Hvis du vil kombinere ulike farger , for eksempel rosa, gult, blått og grønt, kan NCS-koden brukes for å finne de riktige nyansene.


Fargesymbolikk er bruk av bestemte farger for å uttrykke en stemning eller sinnstilstand. Hvitt oppfattes nå som kyskhetens og renhetens farge, men ble av romerne i oldtiden brukt for å uttrykke sorg, slik kineserne ennå benytter den. Lyset og fargenes samspill gjør at farger opptrer ulikt i forhold til hverandre. Et mørkt tak kan oppfattes som veldig svart mot en hvit fasade, men får ofte en mindre svarthet mot en mer fargerik fasade.


Plannja Colour System skaper nye muligheter for spill med fargeskalaenes likheter og kontraster.

Farvene påvirker oss mer enn vi tror. Med litt forståelse for bruken av, og hvordan vi påvirkes, kan vi faktisk bruke farvene aktivt til å skape energi i våre liv. Du bør også opplyse om hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. Spredning av lys av partikler i atmosfæren gjør at himmelen blir blå, og solnedgangen rød. Farge­velger Vår fargevelger gir deg en idé om hvordan ulike farger vil se ut på forskjellige hustyper.


Beige, grå og brune farger. Grå og brune farger er klassiske farger som vi stadig inspireres av. Vær nøktern i valg av farger , og bruk dem også som et virkemiddel for god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg