onsdag 23. juli 2014

Maling av tregulv

Gulv i alle fasonger og størrelser. Elastisk, akrylbasert betongmaling. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Vurder om trappa bør ha en trappenese som slitekant. Slike lages både av aluminium, messing og rustfritt stål. Malte tregulv skal ikke vaskes med alkaliske vaskemidler, for eksempel grønnsåpe.


Disse vaskemidlene har en tendens til å matte malingen. Du bør alltid bruke en oljebasert gulvmaling på tregulv. Du kan male veggene alt du orker, men om gulvet er feil, blir helheten uansett feil.


Er gulvet i god stan er det heldigvis ikke nødvendig å bytte det. Da kan atmosfæren i stedet reddes ved hjelp av ny farge.

Det er overraskende raskt og enkelt å få et nytt gulv ved hjelp av et spann eller to med maling. I løpet av en helg er jobben. Tips: Tregulv lever, og kvistene kan, om gulvet er nytt og du ikke har grunnet det, gi misfarge til malingen.


Dette unngår du ved å bruke kvistlakk. Det finnes også spesialgrunning som lover å ta seg av dette problemet. Vi har imidlertid ikke fått sjekket dette, så foreløpig vi kan ikke garantere et plettfritt resultat.


Du får en helt tett farge og dekker det meste eller alt av treets naturlige særpreg. For deg som vil ha dette utseendet er det en god ide å male gulvet, men for deg som ønsker at tregulvet skal se ut som et ekte tregulv kan det finnes bedre alternativer. Da kan det være en god løsning å male det slitte tregulvet hvitt, grått eller svart med gulvmaling. Les her om hvordan du maler henholdsvis behandlet og ubehandlet tregulv. Malte gulv er flott, det har et snev av svunne tider.


Dessuten er maling enkelt å påføre, det skjuler et ellers stygt gulv, og det kan forandre rommet radikalt. Stadig flere vil ha farge på tregulvet og malte gulv er populært igjen. Sjekk med fargehandleren om hvilken gulvmaling de anbefaler til det rommet du skal male.


Maling - skjuler skader. Uansett hvilken maling du velger er det viktig å overholde tørketiden og ikke flytte inn møblene før malingen er helt herdet. Epoxymaling består av to komponenter.

Det er en base, en såkalt epoxyharpiks, som blandes med en herder umiddelbart før du skal male. Den kjemiske sammensetningen gjør materialet stivt og ekstremt sterkt når de to komponentene herder. Original gulvmaling er en vanntynnbar maling som egner seg til gulv innendørs. Original Parkettlakk er en 1-komponentlakk for parkett og tregulv som også er egnet for ubehandlet kork, trapper og treverk innendørs. Les også: Sørg for at du velger riktig maling før du starter malearbeidet hjemme.


De færreste vil male et flott, nyslipt tregulv , for malingen vil ikke bare beskytte treet, den vil også skjule både utseende og struktur. Male nytt ubehandlet tregulv. Vask gulvet med gulvrens. Nytt treverk kan skille ut stoffer og væsker som legger seg på overflaten og kan forhindre jevn påføring av maling , samt hindre god heft.


Enten du har en moderne leilighet eller et gammelt hus, kan malt parkett hjelpe deg til å få nøyaktig den stilen du ønsker. Børst gamle lag av maling nøye. Husk på at nye betonggulv må tørke 4-uker før maling. Spe ut malingen med vann til det første strøket.


Mal deretter to ganger med maling som ikke er fortynnet. Store flater bør males med maling fra samme produksjon (samme batch-nummer). Når du maler tregulv kan du få fiberreisning etter første. Vi er stolte av å være den eneste norske samarbeidspartneren til Volimea.


Gjennom dette samarbeidet kan vi tilby veggdesign basert på marmorkalk. Produktene er også miljøvennlige og ECO sertifiserte. Grønnsåpe er et naturprodukt laget av fett og kalilut som både renser og beskytter.


Ved behandling av tregulv må det ikke benyttes grønnsåpe som inneholder salmiakk. Salmiakk er et ammoniumklorid (NH4C) som bryter ned bindestoffet (ligninet) i treet. Dersom man ønsker det kan kalkvann benyttes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg