mandag 28. juli 2014

Glans maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Glansgraden i malingen bestemmer glansheten.


All maling har en gitt glans - på en skala fra - 10 hvor 1er blankest.

Etter hvert som matt maling har blitt tatt mer og mer i bruk, kan det være lurt å gjøre seg kjent med glansgradene. Når du skal kjøpe inn maling , vil du nemlig komme over ulike tall, som sier noe om hvor blank malingen er. Matt maling demper og skjuler også ujevnheter bedre enn blank maling. Matt er å foretrekke til bruk i tak, mens silkematt har vært mye brukt på vegger. Men med dagens moderne malinger er det fullt mulig å bruke matte malinger også på veggene.


Fargen på en matt maling vil fremstå lysere enn en blank maling. Dette er et godt tips å merke seg, spesielt om du skal male en panelvegg som har noen ujevnheter. Det er mest vanlig å bruke matt maling i taket, for å dempe gjenskinn fra vinduene.

Syns du det er vanskelig å bestemme seg? Bruk en teip for å dele opp en overflate, mal overflatene med forskjellige varianter av matt og blank maling for å sehvilken effekt du vil ha. Hva betyr de forskjellige grader av glans på malingsspannene? Vægmaling som giver en overflade der er meget vaskbar. Super stærk vægmaling primært til badeværelse og andre ekstra udsatte vægge.


Produsentene og bransjen har delt inn glanstallene i intervaller og benevnt intervallene matt, silkematt, halvblank og blank. Det finnes også finere inndelingere. Silkematt kan være glansgrader mellom og 19. LADY Vegg er Norges mest solgte veggmaling. Har du panel i taket stiller saken seg litt annerledes.


De fleste vil kanskje foretrekke matt, eller silkematt glans også her. Men hvorfor ikke la taket leve sitt eget liv med spill av reflekser? Vanlig takmatt har glansgrad 02. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.


Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy. Se mer og kontakt oss her! Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Ulik glans kan gjøre rommet mer lekent eller mer elegant. Gi oss en tilbakemelding og bli med i trekningen av et gavekort på LADY- maling til en verdi av 5kr. Derfor kan det anbefales at bruge en glans maling med glans som maling til køkken og maling til badeværelset.


Butinox Futura gir års skriftlig garanti på farge og glans. Det gjør at huset ser nymalt og vakkert ut svært lenge. Vår mest robuste veggmaling noensinne – enda mattere! Nå har det kommet en helt ny LADY Wonderwall. Den er mattere og har en vakrere finish, men er like robust.


Du kan bestille alt på nettet og få det levert hjem, eller så kan du låne henger. Resultatet kan bli riktig flott! Vi har alle typer maling til en billig penge. Vi reflekterer kanskje ikke så ofte over malingens glansgrad.


Det leker i gjenskinn og reflekser på flater med høy glans , men får liten eller ingen respons på matte flater. Jo blankere en maling er, jo mer lys reflekteres, og dermed oppstår også både gjenskinn og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg