fredag 18. juli 2014

Male innendørs

Mal taket med en rull som dekker godt og ikke spruter. Bruk forlengerskaft for godarbeidsstilling og ekstra rekkevidde. Bruk en pensel sammen med rullen for å komme inntil listen.


Samtidig som taket males , så maler du taklistene med den samme penselen. Alt du trenger å vite om maling innendørs ! Her får du tips til valg av maling til ulike rom, forarbei slik gjøres det og gode maletips.

Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne. Forarbeidet Som ved alle malingsprosjekter innendørs , begynner man med å ta vare på det som ikke skal males. Skal vel ikke male inn på glasset om det er av typen med sort gummi mellom glass og karm?


Og, evnt i stedet for maskering av ting, så pleier jeg å bruke sånn lang tapetting i metall som malekant. Og, ikke gjør som hun som Eide huset her før oss og mal vinduet, lukk det igjen og la det tørke. Men ikke la det fine været friste deg til å være litt rask med malingen.


Bruk da heller en gråværsdag til malejobben innendørs , og ta deg tid til å gjøre jobben skikkelig. Da får du et resultat du kan være fornøyd med i lang tid.

Det første du bør gjøre, er å dekke til gulv og lister som ikke skal males. Hvor ofte du skal male huset avhenger av beliggenhet, og hvilken vegg det er snakk om. Nord og østvegg pleier holde år mer enn vest og syd vegg. En god regel er å male når det trengs, der det trengs.


Jeg malte to vegger av huset mitt i fjor, da var det år siden sist. Jeg skal vente år til før jeg tar de to neste veggene. Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir.


På nettsiden jordanvethvordan. Der kan man også se hvordan man går fram for å male panel med et godt resultat. Hvis det er et nytt panel på veggen, er det viktig at det får tørke lenge før det males. Trenger ikke stort mer enn dette.


For kroppen er det like tungt å strekkes seg som å bøye seg. Uten forlengerskaft blir du fort sliten i arm og rygg. Med forlengerskaftet kan du stå oppreist hele tiden. Du beveger deg framover og bakover, skaftet gir deg stor rekkevidde. Dermed kan du male hele vegghøyden i samme operasjon.


Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull.

For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Mal hele taket uten pause, slik at overflaten blir. Dispersjonsmaling: Egnet til maling av vegger og tak ( innendørs ). Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god).


Det kan være at du må opp i 3-strøk pga det ujevne sugende underlaget. Om peisovnen er godkjent og montert etter forskriftene er det ikke noe problem med varmen. Male veggene i et rom?


Hvordan male ubehandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for ubehandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporeks, betong blokker og tegl. Men om rommet er nakent kan det være veldig mye tid å spare på å maskere vinduer og gulv og sprøyte lister vegger og tak i samme farge.


Det er selvfølgelig lettere å treffe riktig innendørs der luften er stillestående. Det er nok stor forskjell på å male innendørs og utendørs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg