fredag 4. juli 2014

Farge eggeskall

En svak gulaktig hvit tone. Vanntynnet, løsemiddelfri interiørmaling. Hos mange produsenter er det eggeskallhvitt som males når man kaller fargen hvit, men den er litt gul i tonen. Enkelte hvitfarger har det grågule oker-pigmentet iblandet, og nyansene blir da litt gråere gultone. Eggets utvendige farge skyldes to slags pigmenter, rødbrune og blågrønne.


En glinsende overflate vil fremheve fargene.

Man antar at de rødbrune pigmentene er avledet fra blodets hemoglobin, og at de blågrønne kommer fra gallen (biliverdin). Noen eggeskall inneholder dessuten porfyrin. Også tilsynelatende helt hvite egg inneholder noe.


En dempet veggfarge trenger ikke å være kjedelig. Her viser vi deg hvordan du kan ta i bruk de nyeste nøytrale malingsfargene og la eggeskall - fargen ligge! Hvite høner produserer hvite egg, og brune høner produserer brune egg. Hva er bruksområder for eggeskall ? Eggeskallets membran (den tynne transparente hinnen på innsiden av skallet) hjelper til med å lege kutt og sårskader.


Så konklusjonen må være at det funker å farge egg med naturlige farger – det tar bare litt tid!

Fremgangsmåte for farging av egg med naturlige farger. Først og fremst – husk at dette tar litt tid om du ønsker kraftige farger. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Gurkemeie, derimot, fungerte utmerket. Solgule eggeskall etter kort ti og fargen ble bare varmere jo lenger eggene lå i vannet. Men det som fungerte aller best? Ikke like naturlig, kanskje, men enklere, billigere og uendelig mye finere. Du kan også forhøre deg om hvilke farger leverandøren kan tilby på detaljene.


La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvittoner som passer inntil. Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg. Tidløs fungerer til både Egghvit og Bomull. Mange tenker på en litt myk hvitbeigefarge da.


Fargen denne gangen er eggeskall. Men fargen på egg er så variert. Jeg tenker ikke bare på en maling til veggen her! Tak og taklister: Ready helblank, farge Eggeskall – NORDSJÖ.


Vinduer, dører og karmer: Blankett V halvblank, farge Eggeskall – NORDSJÖ. Vegger og gulvlister: Blankett V halvblank, farge Dusty Heaven – NORDSJÖ.

Gulv: Epolan V, farge Dusty Mist – NORDSJÖ. Velger du en annen farge på listene enn på veggene eller taket, kan det oppleves som om listene deler opp rommet og lager et synlig bånd. For å unngå dette, er det lurt å velge en list som passer til veggen eller taket, enten i farger eller i materialer. En annen farge på listene vil ofte gjøre romfølelsen mindre og lavere. Lag gjødsel av eggeskall og kaffegrut.


Mange planter, særlig roser, har godt av næringsstoffene i eggeskallene. Saml derfor på eggeskall og knus dem til et fint pulver. Legg dem gjerne i en plastpose, så slipper du å få pulver av eggeskall over hele huset.


Samle også på kaffegrut og bland det sammen med eggeskallene. Bruk et halvt eggeskall som små, økologiske potter og beholdere til jord og frø. Ekstra kalk til komposten.


Eggeskall gir et ekstra kalsium-“boost” til plenen og komposten, og er i tillegg kjent for å skremme vekk skadedyr. Når du kommenterer må du bruke ditt. Leiligheten er malt i eggeskall (nordsjø) av JM. Stuen har åpen kjøkkenløsning med en hel vegg med skyvedørsvindu fra golv til tak.


Kjøkkeninnredningen er i sigdal uno lys grå. Alt listverk er malt i hvitmalt MDF. Nå er det liksom hvitt i hvitt eller samme farge fra rom til rom som gjelder. Det der var vi ferdige med for lenge siden, dengang folk druknet boligene sine i farger og mønstre, minnes hun.


Så nå er de klare for farger , nye farger og farger på andre flater. Er ikke helt sikker på hvilken farge Dun er, men min erfaring er at lyse farger gjør seg best sammen med HVITT, ikke eggeskall , lys antikk el, rett og slett fordi kontrasten blir renere og fargen kommer mer til sin rett. Det er faktisk stor forskjell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg