mandag 27. november 2017

Oppussing av trapp

Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Se våre lekre baderomsløsninger her. Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF. Rekkverket fjernes, pinnene må løsnes, og da må først håndløperen av.


Bruk hammer og håndsag. Rengjør deretter trappen slik at skitten ikke skrapes og slipes inn i gammel maling og treverk.

Nå starter hoveddelen av malejobben. Siden trappen er malt fra før, skrapes først litt maling bort med en skrape. Sliping av trapp tar tid. En trapp brukes mye, og kan derfor fort bli slitt.


Men mye kan gjøres med en gammel trapp. Det verste blir kanskje lim og tepperestene under trinnene. Hos oss er det en plate under trappen som dekker mellomrommet mellom trinnene.


Ofte er ønsket om oppussing av trappa utløst av at man gjør noe med gulvet i den ene eller begge endene av trappa.

Da er det nærliggende å fortsette med samme overflate på trinnene, eller man kan velge en løsning som gir en kontrast til gulvene. Steg – Vasking av trapp ! Det aller første vi gjorde da vi skulle til å pusse opp trappen , var å vaske den grundig. Jeg brukte en type miljøvennlig avkalker på grunn av at jeg synes den er veldig go pluss den var perfekt å bruke da jeg var gravid. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Og det å male ei trapp tar jo sin ti siden vi jo faktisk måtte gå opp og ned her til soverommet hver dag. Så det ble to strøk grunning av annenhvert trinn (med grunning fra Nordsjø), og deretter to strøk med helblank hvit gulvmaling (Gulvmaling Trestjerner fra Maxbo). Om trappen knirker noe kan man skru til før montering av trinnplatene, samt at platene vil stive av slik at det erfaringsmessig vil fjerne det meste av knirk. Eventuelle utfordringer kan være: - At trinnene som skal kles er for tykke. At vangen på en eller begge sider er buet.


At det ligger teppe i trappen , som er felt ned i trinnet. Fornyelse av trapperoGjør noe ut av trappa di! Når vi pusser opp dreier det seg vanligvis om stue, soverom, kjøkken og bad. Mange av oss er så heldige å ha en trapp i boligen vår, men dessverre blir denne delen av boligen ofte glemt. Ved hjelp av trinnplater kan den bli som en ny trapp av eik, valnøtt, lønn eller skifer.


Fra gammelt av var det et tykt gulvbelegg i trinnene, som var festet med sterkt lim. Oppussing av trapp Har fått spørsmål om hvordan vi pusset opp trappa vår opp til 2.

Så vi slet mye for å få det av. Start med trappetrinnene når du skal pusse opp trappen. Fordelen med trapp er at den er et forholdsvis enkelt oppussingsobjekt: Den har store flater, samtidig som den har et begrenset areal.


Dessuten er det mange måter å pusse opp trappen på. Dette er den billigste måten, og i løpet av en helg har du fått “ny” trapp. Ukategorisert osk Lørdag 23. Edmar Bjerkevoll (Malco). Vi leverer trapp til både nybygg og kan også skifte ut din gamle trapp.


OBS: Vi gjør ikke rehabilitering eller oppussing av eksisterende trapper. Bergen Trappedesign har topp moderne maskinpark og 3D-tegneprogram, og garanterer deg en trapp du vil ha glede av i mange år. Ta kontakt for gratis og uforpliktende befaring. Jeg har rett og slett ikke hatt tid da det har vært oppussing på gang. Trappen er en viktig del av interiøret og fortjener litt ekstra omtanke.


Med beis kan du få akkurat den fargen du vil på tretrappen, enten du ønsker noe klassisk og nøytralt eller noe fargerikt og lekent. Fremgangsmåte avhenger av utgangspunktet. En hakkete, skadet eller lakkert trapp , bør slipes før du påfører beis.


Tak, vegger, pipe og dører. Det florerer av ideer, har gjort i mange år, de skifter ofte hehe (som alt annet) tapet, farger, møbler…Hva jeg lander på vil tiden vise, foreløpig nyter jeg bare synes av andre nydelig ganger og tenker og tenker…hm. Her deler jeg inspirasjon med dere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg