torsdag 23. november 2017

Male tregulv

Gulv i alle fasonger og størrelser. Unn deg selv et skikkelig kvalitetstregulv! Eksperttips for deg som skal male ulike typer gulv, som for eksempel parkettgulv, laminatgulv og heltregulv. Vi gir også tips på gode verktøy og farger for ditt Male Gulv - Tregulv , Laminatgulv, Furugulv - ifi.


Det finnes både fordeler og ulemper ved å male tregulv.

Her får du tre av hver: Fordeler: Du kan gi et gammelt, hullete og nedslitt tregulv helt nytt liv ved å male det. Ofte vil gulvet også fremstå mer ensartet. Det er enkelt å male et tregulv hvitt.


Men før du går i gang med malerjobben er det viktig med et grundig forarbeid for at resultatet skal bli så perfekt som mulig. Dette gjelder uansett om det er et parkettgulv eller et vanlig tregulv. Sjekk med fargehandleren om hvilken gulvmaling de anbefaler til det rommet du skal male.


Uansett gulvtype, er grundig rens og å følge anvisningene viktig.

Ifølge Hvinden er det mye lettere enn mange tror å male gulvet selv. Maling av tregulv med diffusjonsåpen gulvmaling Er tregulvet ditt slitt og fullt av spikerhull? Da kan det være en god løsning å male det slitte tregulvet hvitt, grått eller svart med gulvmaling. Les her om hvordan du maler henholdsvis behandlet og ubehandlet tregulv.


Oljet tregulv bør vaskes med trerens, eller slipes ordentlig ned med slipemaskin, slik at treet trekker til seg malingen. Stor guide: Lakk, olje, maling og lut: Perfekt tregulv , trinn for trinn. Bra på betong Epoxymaling er vanlig å bruke på betonggulv.


Betonggulv er også enkelt å male. D et er lett å male et tregulv. Det gjelder uansett om du skal male på et parkettgulv eller et vanlig bordgulv. Fjern de ujevnhetene som måtte være i gulvoverflata, og bruk tid på en effektiv rengjøring med grunnrens. Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv.


Dessuten er det få gulv som ikke kan males. Du kan først og fremst male tregulv , men også laminat, parkett og betong, sier Kristian Sørli, markedssjef i Fargerike. Nøyaktig hvordan du går frem er avhengig av gulvet du skal male.


Ifølge Ifi er første bud når man skal male å sette seg på gulvet, gjerne midt i rommet, med fargeprøver - gjerne både maling, tapet og tekstiler som skal inn i rommet.

På den måten vil man lettere se alle fargene i rommet mot hverandre. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir sklisikkert.


Reserver ditt Hotell i Male online. Les også: Slik maler du nytt og ubehandlet tregulv her 2. Tidligere malte tregulv. Vask gulvet rent med Nordsjö Original. Forvask, og tørk vekk all såpe med ren oppvridd klut. Mattslip med fint sandpapir og støvsug grundig, spesielt rundt gulvlister og terskler.


Grunn avflassede partier med Nordsjö Original Heftgrunn. Original gulvmaling er en vanntynnbar maling som egner seg til gulv innendørs. Malingen kan brukes på betong- og all slags sorter av tregulv med normal slitasje.


Original Parkettlakk er en 1-komponentlakk for parkett og tregulv som også er egnet for ubehandlet kork, trapper og treverk innendørs. Start å male langs listene, dersom det er aktuelt, med en flat pensel. Rull på malingen med en egnet malerull og rullekar.


Bruk forlengerskaft, det forenkler jobben mye og sparer ryggen for belastning. Hvis du har et malt tregulv , holder det å støvsuge og vaske. Har du et ubehandlet tregulv , bør du også slipe med middels fint sandpapir for å få bort trefibre som stikker opp.


Parkettgulv og tidligere lakkerte tregulv må slipes før maling. Det betyr at du ikke behøver å gjøre noe med det igjen på svært lang ti og på den måten spare inn en noe høyere innledende kostnad mot det å male. Vil du allikevel male ? Jeg har et tregulv med sprekker imellom bordene. Disse sprekkene har jeg lyst til å tette med akrylmasse.


Dette går forsåvidt greit det sprekkene er tykke nok. Problemet er hvor sprekkene er for tynne til å få noe akrylmasse ned i sprekken. Sprekkene er ifra 0mm til ca mm, og det er ned mot 1-mm problemet oppstår.


Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg