tirsdag 5. desember 2017

Maling med grunning

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.

Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy. Se mer og kontakt oss her! Merkevarene til lave priser. For å sikre et godt og pent resultat når du skal male problemunderlag som vegger med sot eller nikotin, eller panelvegger med kvist, kreves det vanligvis to lag med grunning og to lag med maling.


Med tørketider og arbeid blir det minst et timers prosjekt. Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes. Da får du bedre dekk med færre strøk, sier Per Arne Nilsen hos Tikkurila Norge (Beckers).

Følg produsentenes anvisning, vask huset grundig før du setter i gang, og la det får tørke opp etter vask før du går i gang med grunning og maling , sier Owren. Hvorfor male to strøk? De aller fleste produsenter og leverandører av maling anbefaler at du maler to strøk på kledningen. Oljebeis er en utmerket grunning , beiser du to strøk kan huset stå opptil år for så å eventuellt males.


Velger du dekkbeis (som egentlig er en fortynnet maling ) bør du grunne først, enten med oljebeis eller vanlig grunning. En kan og grunne ved å fortynne malingen med – terpentin. Chresten Nielsen, teknisk sjef hos Beckers, forklarer at dette er en viktig forskjell mellom grunning og maling. Velger du en maling med lavere kvalitet, vil den lime seg dårligere til grunnlaget, hevder han.


Grunning inneholder råtehindrende midler. Men kvalitetsmaling koster mer. Billig maling like bra som dyr – I hovedsak er det slik at akrylmaling ofte er bedre kvalitet på enn PDA- maling , men PDA- maling er ofte billigere. Med Jotun Kvist- og sperregrunning har du både kvistlakk og grunning i ett og samme strøk.


Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett. Matt hvit utegrunning som gir svært god festing!

Hard Heads matte, hvite utegrunning er en vannbasert alkydoljemaling som anbefales til bruk på ubehandlet og malt tre utendørs før maling. Den er spesialtilpasset for bruk som underliggende grunning i systemmaling og gir svært god festing for påfølgende maling. Riktig klargjøring av vegg før maling er en garanti på et lekkert og estetisk utseende. Det kan bli forvirrende når man skal velge blant ulike typer grunning eller primer. Gjør heller jobben skikkelig med en gang kjør på med grunning med kvistlakk og strøk maling over.


Du vil bli mest fornøyd med resultatet da. Er det mye kvist ville jeg vurdert to strøk grunning og. Det kommer veldig an på malingen hvor mange strøk man trenger, men jeg tar alltid minimum 2. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av materialer til grunning og impregnering. Kjøp på nett eller i butikk. Samtidig er det viktig at du har valgt en maling av god kvalitet.


Tilsetter gjerne en soppdreper. Finnes i 250ml flasker beregnet til liter. I yngre dager laget jeg grunning med maling tilsatt white spirit og Benarolje.


Ser så absolutt fordelen med terpentin, men har bare ikke tenkt på det. Jeg bruker jo terpentin til tynning av kunstnerfarger. Det er viktig å bruke en spesialgrunning som gir god inntrengning i trevirket og som innholder sopphemmende midler (fungicider) mot råtesopp. Justert stående kledning er høvlet på to sider, og her får beis og maling dårligere vedheft som kan gi flassing.


Også de skarpe hjørnene er utsatt. Problemet kan reduseres ved å gå over kantene med grovt sandpapir og behandle dem som høvlet treverk med grunning og ekstra strøk med maling eller beis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg