torsdag 14. desember 2017

Tørketid visir

Anbefales også som grunning før man maler bart treverk i den kalde årstiden. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Den sørger for god heft til toppstrøket og beskyttelse mot råte og svertesopper. Dokumentert beskyttelse, hindrer fukt og råte.


Grunningen må strykes.

Oljegrunningen forsterker overflaten og gjør den vannavvisende. VISIR OLJEGRUNNING KLAR er en råtehindrende, vannavvisende grunning kun til utendørs bruk. Binder løse trefibre og sikrer god heft for videre behandling. Produktet inneholder middel mot råte-og svertesopper.


Mange huseiere velger å sette opp ferdige gjerder eller levegger i trykkimpregnerte materialer, på grunn av tåleevnen til trykkimpregnert materiale. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Hvor lenge du må vente på at det tørker må du nesten lese på malingsboksen.

Det finnes så mange ulike typer maling nå med forskjellig tørketid. Det står hvor lang tørketiden er ved grader Celsius og en eller annen relativ luftfuktighet. Deretter går du over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre. Bart treverk grunnes med visir , Hele de malte flatene sprøytes med sopp og algedreper.


I praksis hele veggen. Vær obs på at visir ikke skal komme på malte flater, for da ødelegger du heften. Tørk med fille der du får visir på malingsflaten. En oljebasert grunning som skal benyttes på alt bart trevek, også trykk impregnert.


Visir oljegrunning har dokumentert effekt og hinder fukt og råte i treverket. Forsterker overflaten og gjør den vannavvisende. Sikrer god heft for videre behandling. I dag har det vært opphold en stund og jeg kunne godt tenke meg å ta en. På spannet står det at tørketiden ned til -er på en uke.


Blir grunningen ødelagt hvis jeg. Ringte jotun og han påstod at jeg kunne grunne helt ned til 8- minusgrader men ikke kaldere enn dette. Problemet er at det tar.

Er treverket kun behandlet i form av trykkimpregnering, så må det tørke et par uker, og da naturligvis med opphold og ikke for lave temperaturer. Ved regn og lave temperaturerer, kreves lengre tørketid. Er veggen behandlet med maling, så skal normalt regnvann prelle av veggen og ny maling kan påføres temmelig raskt.


Jeg burde beise huset i høst. Huset er år gammelt og har vært beiset kun når det var nytt. Vi skal skifte farge, så vi skal ha på minst et par lag med dekkbeis. Dessverre så kom regnet for fullt på mandag og har holdt på jevnt og trutt siden.


Hvor tørr bør kledningen være for videre grunning?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg