tirsdag 24. desember 2019

Vannbasert eller oljebasert maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Emulsjonsmalinger er en kombinasjon av oljebasert og vannbasert maling (oftest akryl-varianten). Du kan bruke vann til å fortynne disse typene maling - og til å rense penslene. Sjekk før du kjøper Hva som er i malingen skal fremgå av HMS-databladet og etiketten på malingsboksen. I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert.


Hvor de respektive har forskjellige løsemidler. En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. Men oljebasert trebeskyttelse fungerer ikke på tre som tidligere er behandlet med vannbasert trebeskyttelse.


Vann er bra for miljøet.

Den ytre lag av vannbasert maling kan sprekke eller deformere og ofte skrelle bort, forlater elastiske laget av oljebasert maling bak. Mange typer vannbasert maling kan nemlig uten problem brukes selv om det er malt med oljemaling før. De vannbaserte er ofte tykkere i konsistensen og kan være vanskeligere å påføre. Men det løser seg ved å tynne ut malingen, det er lite som skal til, tipser maleren.


Vi malte for år siden med oljebasert maling. Nå fikk vi malt det igjen, av profesjonelle malere. De sa at man nesten ikke brukte oljebasert maling lenger, og at det ikke var noe problem å male med vannbasert over oljebasert. Dette er nå gjort, og det ser strålende ut.


Men jeg kan legge til at jeg ikke vet akkurat hvilken maling som er brukt. Du ikke liker gule gulv. Penslene rengjør du enkelt i vann. Du bør velge oljebasert når.


Hva slags vannbasert maling er dette? God maling til møbel er gulvmaling (både olje og vann går an) eller evt. Slipp grunningen Og det er kanskje ikke så rart. Det anbefales i hvertfall.


Du unngår at fargen på huset falmer i sola, og det er spesielt viktig for farger som rødt og gult som falmer fort. Når vannbasert maling påføres over lag med oljebasert maling , utvikler et skille mellom medier, og som sammentrekninger oppstår, vil de ytre lagene mister sin integritet.

Lakken inneholder aktivt lysfilter som hemmer gulning av treverk og motvirker nedbrytning av lakkfilm. Trestjerner Gulvlakk Oljebasert er en hurtigtørrende høykvalitets polyuretanforserket alkydlakk som tåler harde belastninger og gir et lyst og vakkert resultat. Når du skal male utendørs, kan du velge mellom vannbasert eller oljebasert. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en. Velger du dekkbeis bør du gå for en som er vannbasert , mener Lysåker.


Gammeldags oljebasert maling eller dekkbeis falmer fortere i glansen, og blir blass i. Oljemaling, løsemiddelbasert maling. Til denne gruppen hører malinger som fortynnes med terpentin, white spirit og lignende. Moderne løsemiddelholdige malinger inneholder ikke bare løsemidler, oljer og fargestoff, men er på samme måte som vannbasert maling oftest tilsatt andre kjemikalier, inklusive biocider.


Vi anbefalte våre kunder å matte ned panelet med sandpapir for så grunne det med f. Jotun heft- og sperregrunning. Deretter kan du male med vannbasert maling. Har du kjøpt vannbasert , eller vannløselig?


I gamle dager sa man at man kunne male over oljebasert med vannbasert , men ikke vannbasert med oljebasert. Dagens vannløselig Lady oljemaling er iallefall bare dritt. Vi har furupanel malt med oljebasert maling for ca. Kan jeg male over med akrylmaling?


Som første strøk kan du velge en akrylbasert heftgrunn, da er du sikret god heft. Slitestyrke , fargeholdbarhet er topp. Tørker raskere og har mindre lukt.


Negativt kan tørketid være, dvs litt dårligere flyt. Utfordringen med vannløselig maling ligger i at den tørker fortere enn whitspiriteløselig maling. For å oppnå samme resultat med den nye vannløselige malingen som med tradisjonell oljebasert maling , må vi gå litt annerledes til verks.


Stikkord her er riktig utstyr, god planlegging og økt tempo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg