onsdag 18. desember 2019

Vaske hus med høytrykkspyler

Få pristilbud fra flere bedrifter. Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud! Mange tror de kan vaske med en høytrykkspyler , men det øker risikoen for å få vann i treverket og dermed råteproblemer på sikt.


Vask derfor med en kost. Når du har vasket ferdig skraper du bort alle løse malings rester, sier Jens Klinterback butikksjef i Byggmax.

Hus er designet for at vann skal komme ovenfra. PS: Veggen må være tørr før du maler! De siste årene har stadig flere tydd til bruk av høytrykksspyler når de skal vaske huset fordi det går raskere enn andre metoder.


En høytrykkspyler – eller høytrykksvasker – har mange bruksområder og er nærmest et må-ha-hjelpemiddel for alle bolig- og hytteeiere. Enten du skal vaske sykkelen, bilen, de mosegrodde hellene i hagen eller utemøblene, så vil en høytrykkspyler kunne lette arbeidet betraktelig. Bruk ikke høytrykkspyler.


Mange har anskaffet høytrykkspylere, men til husvask frarådes det å bruke så heftig og grov redskap.

Den kraftige vannstrålen kan slå vann inn bak veggbordene og føre til fuktskader. Ofte vil man også flise opp treverket og skade panelet og overflatebehandlingen, nesten som når man sandblåser. En årlig vask er anbefalt for å ta vare på husveggen best mulig. Rengjørinsmiddel før maling av hus : Kraftvask - Påfør det til med høytrykkspyler. Gjør det nedenfra og opp - Pass på vinduer (om du bruker kraftvask, dette vil gjør de stygge og ødelagt).


La vaskemiddelet virke 3-5min. Er i hvert fall ikke anbefalt å bruke høytrykkspyler på veggen,. Ohoii det har vi alle tid til å invistere.


Og den unnskyldningen med at det er sol idag, jeg vil bare sitte i sola å koose meg, den går ikke. For du skal vaske når det er grått, og helst regn. Generelt bør man vaske fasaden årlig for å få unna fett, støv, grønske, pollen, eksos og lignende, sier markedsansvarlig i Byggmakker, Kari Moberg. Ta en titt på vinduene dine på våren - utvendige vegger ser ikke noe bedre ut.


Ofte er fasaden ru, og den trekker til seg rusk og rask og forurensning fra luften. Med en høytrykkspyler fra Kärcher kan du vaske bilen, sykkelen, terrassen, de mosegrodde hellene i hagen, turstøvlene, hageutstyret, utemøblene og mye mer! Velger du en høytrykkspyler fra Kärcher får du kvalitet, stort utvalg, utallige bruksområder og du kan fjerne vanskelig skitt på sekunder.

LES OGSÅ: Høytrykkspyler tar vårrengjøringen på 1-2-3. I løpet av vinteren har hagehellene gjerne fått seg et lag med inngrodd møkk. Og hagemøblene ble sikkert ikke helt rengjort før vinteren tok overhån eller hva? Sett alt inn med kraftvask, la det virke i noen minutter, og spyl med høytrykkspyler. Du kan vaske taket med Klorin blandet med vann i forholdet 1:4.


Når du først er i gang, tar du et tak under dekkbordene samtidig. Og kommer du ikke til med kost eller liknende, kan du spyle skikkelig, slik at løvet blåses ut. Salt gjør at bremseskiver ruster, og bilen går ikke gjennom EU-kontroll om det er for mye rust på skivene, selv om skivene i utgangspunktet ikke er for slitt. Da kan du få vann inn bak kledningen eller i treverket og råteproblemer på sikt. Dekk til planter og flater som er følsomme mot kjemikalier.


Hvis det behøves, begynn med å sprute sopp og algedreper på veggen. Sett mange hus med høytrykkspor oppover veggene. Pumpekanne som fordeler kjemikaliene (nedenfra og oppover) La det stå noen minutter, men ikke så lenge at det tørker. Litt skrubbing, og så spyle av med slangen.


Skal du vaske huset med høytrykkspyler , er det viktig å være obs på om du har stående eller liggende panel. Har du stående panel er det om å gjøre og treffe mest mulig rett på. Er panelet liggende, er riktig vinkel viktig. Pass på at ikke vannet blir liggende igjen bak panelet, sier Sverre Holmen i MAXBO.


Ikke bruk høytrykkspyler på taket, heller! Fordi det kan gjøre så vann-vittig mye skade, ikke bare på veldig gamle hus. Hvorfor gjenta dette? Vann som presses inn i treverk, sprekker og under takstein er det siste vi ønsker oss.


Rens opp i takrenner og nedløp, sjekk at alt er tett og at takstein sitter på plass. Du bør unngå å vaske i sterk sol, for da vil vannet tørke raskere og du får ikke skrubbet skikkelig. Husk også at såperester kan bleke og skade underlaget, samt gi ett dårligere sluttresultat.


Det har samlet seg en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg