mandag 16. desember 2019

Sopp og algedreper før maling

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Midlet kan også benyttes til desinfeksjon av overflater. Svertesopp, overflatesopp eller malingsopp kalles den også. Det første du starter med er rengjøringen. Bruk av høytrykksvasker rett mot veggen kan påføre både maling og treverk store skader, så her bør man.


Påfør gjerne sopp - og algedreper før huset males. Desinfiserende middel som hindrer sopp - og algevekst på maling , beis og dekkbeis. For flater som skal males eller beises og etter fasaderengjøring.


En skikkelig og riktig utført kraftvask sikrer at ny re-behandling får god vedheft og at levende mikroorganismer i sopp og alger blir fjernet før ny beis eller maling blir påført.

Dersom sopp og alger blir overmalt direkte, risikerer du oppsprekking av maling , fukt og avflassing. Benyttes naturlig etter forvask med Butinox Husvask eller Kraftvask. Brukes etter vasking og skal ikke skylles av.


Restriksjoner på bruk av kjemikalier som er skadelig for miljøet gjør at maling ikke inneholder like mye giftstoffer som før , og Mycoteam mener at dette bidrar til at dagens malinger lettere blir angrepet. Tungmetaller som sink, kvikksølv, bly, arsen, krom og tinn som før ble brukt i maling , er nå strengt regulert. Den gode nyheten er at det nå finnes en helt ny kraftvask på markedet som ikke bare rengjør før maling , men som samtidig fjerner sopp og alger. I motsetning til tidligere, da husvask og soppfjerning var en tostegsprosess hvor du måtte vaske huset først en gang, og deretter spraye på sopp - og algedreper , har prosessen nå blitt mye enklere. Sopp og alger er et vanlig problem på norske trehus, og de kan være både skjemmende og direkte skadelig.


Vi skiller mellom fem hovedtyper mikroorganismer, og disse har noe ulike behandlingsmåter. Når du er sikker på at gjerdet er tørt nok, er det stort sett samme fremgangsmåte som maling av andre treverk. For dere som har gjort det før , er det i korte trekk: vask, skrubb, skyll, sopp - og algedreper , (impregner) grunn, mal, tørk og mal, evt tørk og mal et siste strøk. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Hvis flaten er malt fra før av bør du pusse av gammel, løs maling først. Sprøyte på sopp - og algedreper : – Det fuktige været gjør at flere plages med det som heter svartsopp, som er små, svarte prikker på husveggen. Den kan vaskes bort, men det er lurt å sprøyte på en sopp - og algedreper etter du har vasket og skrapet.


Maler du huset, husk at maling sitter dårlig på skitt. Etter opptørking påføres sopp og algedreper som desinfisering etter vask. GJØCO SOPP OG ALGEFJERNER EJEKTOR 5L Effektiv fjerning av sopp , alger og lav.

Sopp - og Algedreper skal IKKE skylles av før du maler huset. Men bruker en kraftvask uten den nye med sopp og algedreper så skal en ha på sopp og algedreper på og la det tørke før. Kan også benyttes til å fjerne sopp - og algevekster på flater som ikke skal behandles, f. Benyttes også til desinfeksjon i boliger, industri og jordbruk. Følger man ekspertenes rå skal man vaske huset godt med sopp og algedreper en gang i året, gjerne om våren.


Slik holder malingen lenger. Det er også smart å gjøre før man grunner og maler huset. Noen grunninger inneholder sopp og algedreper , men det lønner seg fortsatt å skrubbe vekk skitt før du går i gang med malerjobben. Kan brukes til både behandlet og ubehandlet treverk, desinfisering og rengjøring i våtrom (for eksempel dusjer, vaskerom og svømmehaller). Forebygger mot ny vekst.


Både sterke baser og klorgass er sterke gifter, og det høres ikke urimelig ut at dette kan være godt egnet til å vaske vekk og kverke sopp. Det skal ikke mye sur nedbør til før basen er skylt vekk eller nøytralisert, og det er grenser for hvor lenge stoffet kan avgi klorgass. Så langtidseffekten av klorin er jeg skeptisk til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg