søndag 23. november 2014

Male tømmervegger inne

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Reserver ditt Hotell i Male online. Maskeringstape for maskering av lister etc. Dra forsiktig bort tapen når du ferdig med å male - og før malingen er tørr.


Det sparer deg for tid og du unngår rifter i malingsfilmen som følger med maskeringstapen.

Dekkeplast til å feste på gulvet. Våt klut eller tørkepapir - i tilfelle du søler. Da er det enkelt å tørke opp malingen.


Først: Male tømmervegger på gammel hytte som har stått ubehandlet siden hytta var ny? Jeg har også hørt at det går an å sandblåse gamle tømmervegger. Ved sandblåsing blir tømmeret pusset med små sandkorn, og vil fjerne fliser og mindre ujevnheter, samt slipe bort ytterste lag av skitt og smuss. Jeg har bare sett dette blitt gjort på TV, har ikke egen erfaring med dette, men resultatet så veldig fint ut.


Hvis du velger å male tømmerstokkene, bør større sprekker jevnes ut med en akrylbasert fugemasse til tre, før maling.

Ellers vil sprekkene kunne se ut som store, sorte revner på veggen. Fugemassen påføres i 2-omganger, og jevnes ut med en våt svamp. Vi rehabiliterer et gammelt tømmerhus og lurer på hvordan vi skal angripe veggene innvendig.


Det finnes forøvrig en del hyttestoff her inne , så bare søk på hytte i feltet øverst til høyre) Mange har mye panel og tømmer og lurer på hva de skal gjøre med det. Ofte har treverket stått i mange år, blitt mørkt og gult og da noen ganger lønner det seg å male. Blogg, Førbilder inne , Nordmørslån, Rive ne Skatter Gulv, Plankegulv, Tømmerhus, tømmervegger , Tregulv Plankefrue Del Slik ser det ut i sørstua etter vi har revet veggene. Skal du male panelen på hytta er det smart å bruke Jotun Kvist- og Sperregrunning, så slipper du å kvistlakke. Hvis du bruker SENS er det helt tryggt å sove i rommet den samme dagen som du har malt.


Det kan være kjekt på hytta. Er en varm beige tone. En lys mellomtone som oppleves som lun og varm. En av våre mest solgte farger. Vi har en gammel hytte med massive tømmervegger.


De er flotte, men de har blitt svært mørke. Finnes det noe råd for å få tilbake den opprinnelige fargen? Tømmer og panel som blir utsatt for sollys mørkner.


Prosessen er helt naturlig, men litt kjedelig når man ønsker å bevare den friske løden fra nytt treverk.

Hei, skal male opp malt tømmervegger ( inne ) på hytta. Kan vi vaske veggene med salmiakk vann? Veggene er malt i lys farge, og man ser kvist fra treverket igjennom malingen. Hvordan får man et bra resultat, steg for steg. Hytta er ei lita tømmerhytte på fjellet.


Dette skapte en lys og deilig uteplass som ikke blir brennhet i solsteiken, samtidig som den gir godt med lys. Ble det ikke en lekker detalj? Utekroken har fått en lysere farge enn resten av eksteriøret. Innvendig kledning: Tømmer. Mørke tømmervegger og små rom gjorde at hytta virket ganske kompakt.


Derfor valgte de å male. FORNYET: Ved å ta bort noen overflødige lementer, pusse og male og legge skiferheller på gulvet, ble det en stram og delikat varmekilde. Nå er det også enkelt å male gulnet panel.


Skal du beise hytta utvendig anbefaler vi deg å sjekke ut Trebitt Oljebeis her. Du får mer tid til å nyte og bare være, når du behandler hytta godt. Grunnen til at jeg tenkte på fargen Sand her, var at jeg så en reportasje om en hytte på Hadelan der dere hadde brukt denne fargen på veggene i en stue med peis i rød teglstein, og at dette passet godt til det brunrøde.


Veggene i det store hovedrommet (i tilknytning til peisestuen) har tømmervegger , og disse vil vi ikke male. Male trappen Et par strøk maling kan gjøre underverker med trappen din. Tips: Begynn med en grundig rengjøring før overflaten slipes lett. En tretrapp med kvist må alltid påføres kvistlakk.


Maler du ett trinn av gangen, går du på annet hvert trinn i. Jeg tror jeg ikke ville malt gamle tømmervegger , men forstår samtidig at det kan bli dunkelt inne. Hva med å male bare taket, eventuelt holde bjelkene (hvis de er synlige) utenom? Ellers synes jeg det hørtes lurt ut å skifte ut sofa og stoler med noe nøytralt.


Et godt råd er også å fjerne ting - og ikke tilføre noe særlig nytt. Trenger du litt inspirasjon til hvordan hytten din kan se ut innvendig? Tyrilin panelbeis for hytter fremhever vegger og tak. Beis, voks, lasur og lakk er andre metoder for å lysne panelet hvis du ikke vil male det. Lakk legger seg som en hinne på toppen av treverket.


Jo flere strøk, desto hvitere blir fargen. Fordelen med voks, beis og lakk fremfor vanlig maling, er at strukturen i treverket forblir synlig, og at sprekker som kan oppstå over ti ikke blir like tydelige som på malte flater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg