mandag 17. november 2014

Greige maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

En silkematt maling (som de fleste ”vanlige” malinger er) kan altså ikke sammenlignes når det kommer til et mineralsk og kalkaktig utseende! Senere har Jotun også lansert kalkmalingen LADY Minerals – som også er perfekt til lune, greige -nyansene! Greige gir et varmere uttrykk enn grått men kjøligere enn beige. Kort forklart har den de beste egenskapene til både grått og beige og er den perfekte bakgrunnsfargen til et lunt hjem.


Greige er en farge som har ligget på radaren vår de siste 5-årene. Vi har sett at det er en farge som sakte men sikkert kommer som en sterk utfordrer til både hvitt og grått. Lar oss påvirke av trendy interiørmerker - For meg er dette Ferm Living- fargen over alle, forklarer Grøvle om fenomenet Greige.


Jeg godtar at AkzoNobel behandler mine personlige opplysninger, inkludert behandling foretatt av andre selskaper AkzoNobel-konsernet samt enheter som opptrer på.

Fargen greige er verken helt grå eller helt beige, men er perfekt harmoni midt i mellom. En perfekt balanse mellom sorthet og diskret kulørthet. Interiør og Fargedesigner i Jotun, Nina Klæboe, får daglig spørsmål om greige farger og hvilke kombinasjoner som fungerer med denne “nye” fargen. Nøytrale gråfarger kjennetegnes ved at de har en N i NCS-koden.


De såkalte greige muldvarptonene har ofte stor andel rødt og sort i seg og vil oppleves noe kjøligere enn de gråbeige som har noe mer gult enn rødt i seg. I tillegg har vi jo også de blåkaktige gråtonene, altså som har blått i seg og dermed opptrer som kjølige. Gi oss en tilbakemelding og bli med i trekningen av et gavekort på LADY- maling til en verdi av 5kr. Mens grått kan bli litt for kjølig og formelt for oss, har vi allerede gjort beige i mange år, og ønsker nå noe nytt. Greige en navnet på en farge (på samme måte som grønt og blått), og malingsfargene heter ofte noe annet.


Nedenfor kan du se våre beste greige -toner, fra det helt lyse, til mørkere fargetoner. Fargerike er Norges største fargehandel med 1butikker over hele landet. Vi fargelegger Norge, og tilbyr hjemmebesøk av interiørkonsulent.


Den er elegant og sofistikert, og svært god til soverom, og også oppholdsrom. Greige er rett og slett det beste fra to verdener: du får de sofistikerte og elegante egenskapene til grått, uten at det blir depressivt, og du får varmen og atmosfæren som særpreger beige, uten at det blir kjedelig. Greige passer til det meste, og kan kombineres med både pastellfarger og dempede jordfarger. Bruk maling til å definere egne soner i rommet.


Her er det malt et felt rundt pulten for å skape en ramme rundt den.

Greige er ikke én farge, men benevnelsen for en fargegruppe bestående av grå-beige farger, altså en god blanding av grått og beige. De kan være lyse, de kan være mørke, de kan være litt mer grå, eller litt mer beige, litt varme eller litt kaldere. Med LADY kan du være helt trygg på at produktene leverer i ypperste klasse på alle disse egenskapene.


Har dere fargen Greige ? Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. Ifølge Ifi er første bud når man skal male å sette seg på gulvet, gjerne midt i rommet, med fargeprøver - gjerne både maling , tapet og tekstiler som skal inn i rommet.


På den måten vil man lettere se alle fargene i rommet mot hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg