fredag 14. november 2014

Maling av gulvfliser

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Alt du trenger av bo- og byggevarer.


Alle rester av fett, smuss, kalk, såpe og lignende må bort - både fra fliser og fuger.

Det finnnes egne gulvrens-produkter på markedet som er godt egnet til denne bruken. Alternativt kan man bruke et surt rengjøringsmiddel. Med maling kan du pusse opp badet raskt og rimelig.


Også fliser kan males som en midlertidig løsning i påvente av større oppussing. Slik maler du fliser. Velg maling med omhu – særlig dersom det er gulvfliser som skal males. Vanntynnet oljemaling kan brukes på fliser i tørre rom og tørre soner på badet, men tåler ikke vannsøl som blir liggende litt.


Løsemiddelholdig oljemaling er et sikrere valg for gulvfliser , som for eksempel den ekstra robuste Trestjerner Sigural Epoxy Gulvmaling.

Davidsen fremhever at flisprodusentene ikke anbefaler at gulvfliser males, selv om det kan fungere. Dersom du likevel skal ta sjansen på å male gulvet, bør du velge en maling du ikke sklir så lett på. Forhør deg også hos forhandleren for å være på den sikre siden, sier han.


Når du spør om grunning kan du i samme slengen spørre om hva slags maling du bør gå for. Dette kan variere fra flistype til flistype. Dette er noe de bør ha god peiling på i en butikk som selger maling. Er det mulig å male gulvfliser ? Noen som har gjort det, og fått gode (eller dårlige) resultater?


Jeg er enstelig for at flisene skal se ut som linoleum eller noe annet gulvbelegg etter maling , at malingen ikke sitter skikkelig og lett blir ripet, og at varmen fra varmekabler kommer i konflikt med malingen. Epoxymaling består av to komponenter. Det er en base, en såkalt epoxyharpiks, som blandes med en herder umiddelbart før du skal male. Den kjemiske sammensetningen gjør materialet stivt og ekstremt sterkt når de to komponentene herder. Gulvfliser og gulvklinker kan primes med epoxy binder og derefter topcoates md Profloor EP-SL, eller males med vandig epoxy.


Behandling af gulvfliser , særligt i vådzone, forudsætter korrekt og omhyggeligt forarbejde med fokus på afrensning og evt. Fugerne kan, inden fliserne males, fyldes med ren epoxy. Disse finnes i ulike størrelser og varianter, vi falt for det store utvalget av marokkanskinspirerte fliseklistremerker fra svenske Ad Hoc, som du kan se til høyre og i bildekarusellen lenger ned.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Tørk av med en ren og tørr fille.

Det kan kjøpes flere steder. Steg 4: Erstatt ødelagte fliser. Hvis det har seg sånn at malingen har satt seg skikkelig fast i overflaten, kan det hende disse flisene er ødelagt og må erstattes med nye. Med disse tipsene og litt WD-skal det ikke være noe problem å fjerne maling fra gulvfliser. Har fliser i feil farge på gulvet i yttergang, med varmekabel.


Og nei, jeg gidder IKKE pigge gulvet for å legge nye fliser. Malingsvalget falt på Tre stjerner gulvmaling med fargen hvit lin. Den ble aldeles nydelig, og husfruen desto mer fornøyd. Selv om resultatet ble bra, er det tatt med i beregningen at maling på fliser ikke er evigvarende. Les også: Maling av gulv - Hjelpemidler og tips når du skal male gulvet Fargesetting av gulv r det på tide å utfordre deg selv med en ny farge hjemme?


Hvis du lar fargen på gulvet dominere og holder vegger og tak i en nøytral fargesetting, fremheves innredning og interiør. Et mørkere gulv gir en stabil og sikker følelse. Jeg fortsetter det nye året med noen lavbudsjettips!


Jeg kjøpte meg magasiner idag, begge inneholdte tips om maling av fliser. Har selv endel ganger opp gjennom årene lett etter tips om dette. Tenkte derfor jeg skulle dele disse med dere.


Bildet under er fra siste utgaven av Hjemmet, mens nederste bilde med tips er hentet fra rom 1-2-3. Er badet det som gjenstår når du har vasket ned resten av huset, holder det nemlig ikke å bare bytte ut det skitne grønnsåpevannet i bøtta med rent grønnsåpevann før du vasker flisene på badet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg