onsdag 5. november 2014

Gulnet panel

Gulnet panel med skjolder etter bilder og møbler er ikke et ukjent syn rundt i landet. Malingprodusenten har derfor tatt grep, og har nå lansert et 2-i-1-produkt, som kan både lysne og farge panelet i ett strøk. Den nye panelserien gir deg to muligheter: ønsker man å få tilbake den lyse fargen til nytt treverk brukes panellysner. Heldigvis er det en enkel sak å få stuen lys og trivelig igjen. Her er alternativene.


Kan brukes på ny panel for å beholde den lyse fargen eller på gammel panel for å lysne opp allerede gulnet panel.

Noen lakker kan tilsettes mer hvit brekkfarge for å unngå gulfarge fra kraftig gulnet panel. Om du ønsker en kraftigere effekt påfører du flere strøk. Kjapp løsning for gulnet treverk 28. Et rom med gulnet panel rund baut kan virke som et uoverkommelig oppussingsprosjekt.


Fargesetter gulnet panel i ett strøk! Nå kan du endelig forvandle ditt mørke gule trepanel til en lys, transparent og lekker gråtone! Har du arvet eller kjøpt en eldre hytte trenger du ikke leve med skyggene etter bilder og møbler.


Og kan blandes i mange.

Dette gjør det enkelt å få et vakkert og jevnt resultat, også i taket. Velg hvor lyst taket skal være ved å beise enten ett eller to strøk. Har du gulnet panel er det viktig at du bruker Jotun Spesialrens for gulnet panel før du beiser. Den er enkel å jobbe me og har en geléaktig konsistens, så den renner ikke, sier Klauseie. Hvis dere er flere som skal gå løs på det samme rommet, hold dere til hver deres oppgave.


Gjerne samarbei men la samme person påføre på alle fire veggene. Det finnes mye i mellom, blant annet ulike lasurmalinger og beis. Informasjonskontoret for farge og interiør, Ifi. Stadig flere ønsker å ta vare på eldre, naturlig treverk, men ingen ønsker seg gulnet og misfarget panel. Farvel til gulnet panel.


Det er ikke få norske fjellhytter som lider samme skjebne: det gamle trepanelet har satt preg på hytta i flere tiår, men det gulner for hvert år som går. Bruk noen timer av påsken til å gi det nytt liv. Den tyntflytende væsken, f. Celco fra Nordsjö, påføres paneloverflaten i skikt. Det første strøket bør være en klar, upigmentert lakk.


Den gjør underlaget ensartet. Til strøk nummer to tilsettes lakken hvite pigmenter. Jo flere strøk jo lysere og hvitere panelvegger får du.

Behandle gulnet panel Alt treverk vil gulne over ti uansett behandling. Når treverket har gulnet og man ønsker et lysere uttrykk, har løsningen tidligere vært å male. For flere år siden skulle jeg behandle panel som hadde gulnet. Jeg fikk råd om å bruke et produkt som het TREMAX produsert av firmaet Treol.


Glimrende stoff, visstnok, men dyrt. Panellysneren heter Snøheim. Jeg sjekket innholdsfortegnelsen på flasken og innholdet stemte med lukten. Klorin kan benytes på nyoppsatt panel i stedet for luting, for bleking av gammel ubehandlet gulnet panel også.


Vakkert og billig løsning. Selv om du har gulnet panel på hytta kan du fint få denne looken. Du må bare bruke Jotun Spesialrens for gulnet panel først.


Sammen med Patinagrå har de brukt fargen Labrador. LADY Pure Nature Interiørbeis får du i mange vakre farger. Fargene er valgt fordi de er naturnære og samstemt med naturen og hyttas beliggenhet i fjellheimen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg