tirsdag 12. januar 2016

Beste maling innendørs

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp via vår store webshop. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


I årets fargekart fra SENS har de satt fokus på glede og nytelse i hverdagen. Fargene for innendørs maling er utviklet og satt sammen med tanke på å kreere en god atmosfære.

Farger påvirker mer enn mange tror og riktig fargevalg kan faktisk skape en mer behagelig hverdag. Malerens beste tips – når du maler innendørs Maler. Bare det å skifte til en maling som tørker raskere eller er lettere å slipe, kan ha stor betydning.


Malingen er dyrere fordi produsenten har valgt bedre pigmenter, bedre oljer og bedre løsemidler. De klumper ofte mindre, er lettere å arbeide med og dekker ofte bedre. Selve malejobben er ofte enklere enn å velge riktig type maling.


Sammenlign pris på maling. Vi hjelper deg å velge terrassebeis, gulvmaling, beis, spraymaling, grunning, treolje, lakk - blant 3varer.

Alt du trenger å vite om maling innendørs ! Her får du tips til valg av maling til ulike rom, forarbei slik gjøres det og gode maletips. Vi skal i gang med å male huset innvendig, og lurer på om noen har noen tips til hvilken maling som er best til vegg og listverk? Skal ha matte vegger og blanke lister.


Finnes det noen listmaling som er bedre enn andre slik at penselstrøk ikke vises og at den flyter godt ut? Matte farger ser ofte penere ut på veggen, og gir bedre kontraster – men dette er i bunn og grunn en smakssak. Skal du male kjøkkenet, bør du derimot velge en vaskbar type maling , som tåler mer slitasje og fuktighet, sier Sven André Pannberg i MAXBO. Maling av møbler krever en hardere maling som tåler mekanisk slitasje. Men hvilken maling har du best erfaring med selv?


Jeg har kjøpt et hus på 2m trehvitt all over the place. Vinduer, verandadører, lister. Har malt listverk før, men jeg kan ikke huske hva slags maling dette var Men husker den var rævva.


Det er tilbud til tirsdag på lady sin maling hos monter. Listen med maling og beis som får stryk og stemples anbefales ikke, er lang. Du kan se hele rapporten og listen med alle produktene her, og listen nederst i artikkelen. Det er også denne husmalingstypen som holder seg best , enten du bor langs kysten eller i innlandet, sier malermester og teknisk servicesjef hos Scanox, Thor Ingar Røneid.


Butinox Futura Selvrensende har en også kremaktig konsistens som gjør den enkel å jobbe med.

Den såkalte Smart Flow-teknologien gjør at penselen tar opp prosent mer maling , slik at du slipper så mange turer ned i. Før du starter arbeidet er det viktig at du har riktig utstyr og maling til prosjektet. For å oppnå det beste resultatet skal flaten være ren, fast og tørr. Silikat brukes særlig til utendørs murverk, men innendørs gir den også en lysekte og matt overflate. Silikatmaling utleder heller ingen skadelige stoffer, og den lar muren oppta og avgi fukt.


Silikat er enkelt å jobbe me men vanskeligere enn akrylmaling. Det er ofte tilsatt litt bindemiddel for å gjøre den lettere å rulle og pensle på. Alkydmaling er det vi gjerne kaller oljemaling. De har alkydolje som bindemiddel. Tidligere hadde all oljemaling white-spirit som fortynningsmiddel.


Nå utvikles det alkydmaling som har vann som fortynningsmiddel. Ubehandlede dører og vinduskarmer av treverk behandler du best med en syntetisk harpiksmaling eller vannbasert klarlakk. Forarbeidet er det samme som for vanlig maling.


Puss overflaten lett med fint sandpapir (grad 180–240) mellom malingstrøkene. Vær også nøye med å fjerne støv med en fuktig klut eller svamp mellom strøkene. Maling – Det finnes mange ulike malinger, spesialtilpasset diverse underlag og med ulik glansgrad.


Min anbefaling er derfor å spørre i butikken, eller lese denne saken. For MAXBO sine mange ulike malinger, se denne siden. Dekningspapp og plast – Det er ikke til å stikke under en stol at maling kan føre med seg litt gris.


Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling. Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling, kan en enkel saltsyretest utføres. Fjern gammel maling med slipepapir.


Sår og ujevnheter sparkles, og slipes ned med slipepapir etter at sparkelen har tørket. Slik fortsetter du til du får et jevnt og fint underlag. Slipestøvet fjernes med en fuktig mikrofiberklut. Bart treverk grunnes med en pensel.


Masker vinduet med en UV-bestandig maletape. Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male, drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen.


Så begynner vi å male kantene. Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg