tirsdag 26. januar 2016

Maling med kvistlakk

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Alltid stort utvalg og god service.


Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.

Jotun Kvist- og sperregrunning hindrer kvistgjennomblødning og isolerer misfarging som gulnet treverk, sot, nikotin, vann- og oljeløste fargestoffer. Den kan brukes på alle flater med behov for sperring og kvistlakk , på nytt og gammelt underlag. Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid.


Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett. Når den har tørket er det bare å behandle treverket på vanlig måte, med grunning og maling. Dette er spesielt viktig når du skal male med lyse farger, men du vil også kunne oppleve fargeforskjeller selv om du maler med mørkere nyanser.


Hovedsaken er å sperre kvistene før maling , og den jobben gjør begge typene godt. Hva man velger av maling videre er irrelevant for hvilken kvistlakktype en skal velge. Og oljebasert heftgrunn hjelper ikke mot kvistblødning.

Gjør heller jobben skikkelig med en gang kjør på med grunning med kvistlakk og strøk maling over. Du vil bli mest fornøyd med resultatet da. Er det mye kvist ville jeg vurdert to strøk grunning og.


Det kommer veldig an på malingen hvor mange strøk man trenger, men jeg tar alltid minimum 2. Vær nøye med å bruke riktig kvistlakk. I dag anbefales det å bruke vanntynnbar maling på panel. Til denne typen maling anbefales det å bruke vanntynnbar kvistlakk. Kjøp kvistlakk som tilhører det malingssystemet du velger, så er du på den sikre siden. Kvistlakken påføres med en pensel, og er overmalbar etter kort tid.


Kvistlakk : Kvistlakk er et spesialprodukt for kvister i treverk. Kvister utskiller harpiks, eller kvae lenge etter at treet er felt. Stoffet misfarger malingen, og det blir mørke skjolder. I noen tilfeller pipler det ut en dråpe harpiks fra kvisten.


En god forbehandling med kvistlakk hindrer at dette skjer. Furu har mer kvae enn gran. En kombinert kvistlakk og sperrende grunning som brukes på flater med behov for sperrende effekt.


Bruk grovt sandpapir først og avslutt med et fint papir. Vask møbelet med salmiakk eller malingsvask for at malingen skal sitte bedre.

På ubehandlet, oljet eller lutet treverk bør du påføre kvistlakk på alle kvister. På den annen side har Jotun sin blitt testet opp mot flere andre og fått best i test. Hvorfor da ikke bare kjøpe litt kvist- og speregrunning fra Jotun?


Siden det går veldig fort å kvistlakke og det tørker på noen få minutter, tok jeg uansett en runde med kvistlakk før de to strøkene med grunning. Det er en meget god maling. Jotun kvist-og sperregrunning er en kombinert kvistlakk og sperrende grunning. Brukes på alle flater med behov for sperring og kvistlakk , på nytt og gammelt underlag. På nytt treverk anbefaler vi strøk, og tidligere behandlet strøk.


For å oppnå et godt resultat må kvistlakken brukes i to trinn – først et lag som sperrer, og deretter et lag som forsegler. Legg merke til at et tykkere lag med kvistlakk ikke gir samme isolerende effekt. Påfør kvistlakken med pensel på hver enkelt kvist. Ikke stryk over hele overflaten.


Når det gjelder kvistlakk og sperregrunn er det mye forskjellig her. Dersom man ønsker å bruke kvistlakk skal dette legges to strøk og et strøk vanlig grunning for treverk. Bruker man en sperregrunn, som er en grunning med sperrende effekt, skal denne legges to gode strøk for toppstrøk. Hva gjør en med kvister i panel?


Kvister i panel må sperres med kvistlakk for å unngå at kvae over tid trenger ut gjennom malingen. Jo ferskere panelet er, jo større kan et slikt problem bli (særlig for furupanel). Stort rom med både panelt tak og vegger som har stått ubehandlet i år. Ingen gjennomslag så langt! Har du et tak med panel, vil du få et flott resultat med LADY Supreme Finish Matt.


En blankere maling egner seg godt på glatte og jevne flater. Dører eller profilerte lister er gode eksempler på flater som er lekre i en blankere glansgrad. For et varig og perfekt resultat, vil du aldri angre på at du har vært nøye med grunnarbeidet! Vask den laserte veggen med anbefalt vaskemiddel.


Masker lister og rundt vinduer. Pass på at gulvet er dekket med dekkpapp. For å slippe gjennomblødning fra kvistene i treverket grunner vi veggen med kvist og sperre-grunning.


Da trenger vi ikke bruke kvistlakk før vi grunner og vi sparer mye tid. Påfør grunningen med rulle, to bord av gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg