tirsdag 26. januar 2016

Male baderom

Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Se våre lekre baderomsløsninger her. Fast pris - ingen overraskelser. Se flere vakre baderom og les mer om nyheten LADY Aqua her. Silkematt, vakkert og vanntett.

Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom. Et fint baderom må ikke bestå av fliser og steinmaterialer. Med ny farge kan baderommet forandres til et herlig hjemmespa og bli en avkoblende oase å være i. Du må gjerne gjøre jobben selv, men vær nøye med å følge maleranvisningene og slurv ikke med forarbeidet. Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det.


Les også: Kan du ha tapet på badet? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette. Disse systemene består av tapet, grunning og maling, og for at du skal få et tett og sikkert resultat, bør du benytte alle tre og følge bruksanvisningen fra produsenten.

Men å male flisene er bare en midlertidig løsning dersom du ønsker å fornye badet ditt, og du kan ikke forvente at malingen sitter godt og forholder seg pen for alltid. Flisene blir ikke ødelagte, men forandringen er heller ikke reversibel, informerer Bryng. Malingen suger nemlig godt inn i fugene, og da går den ikke bort.


Men velg maling med omhu, spesielt hvis det er gulvfliser som skal males. Ikke alle malinger tåler vannsøl som blir liggende. Vi gir deg seks tips til forarbeid før du setter i gang med å male flisene.


Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge på ny. Ved å male veggene på badet, kan man raskt og enkelt skifte farge, uttrykk og atmosfære og følge trender på en helt annen måte. Har for eksempel barna et eget baderom , kan dette vokse med dem, og males i de fargene de liker akkurat nå. La behovene styre fargevalget, eller velg farger som følger stilen i resten av huset.


Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Det er forskjell på fliser, noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. Den er kanskje ikke enklest å male på da overflaten blir meget avvisende.


Jeg burde ha presisert det. Den danner nok ikke membran, men det gjør ikke våtromsgrunning heller, ivertfall ikke et membran jeg ville stolt på.

I taket trenger man ikke membran uansett. Med LADY Aqua for våtrom får du vakre silkematte vegger også på dine bad og våtrom. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer.


Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse? Det kan være avslappende og rolig på baderommet, selv på hverdager. IKEA har møblene og tilbehøret du trenger for å få en god start på dagen. GRÅTT BADEROM Baderom i gråtoner er alltid stilsikkert og går aldri av moten. I vår egen fargebank har vi sterkt fokus på de vakre grå nyansene ‘Still Grey’ og ‘Slate Grey’, men du kan velge akkurat hvilken NCS-farge du vil til dine baderomsmøbler fra INR.


Grå dusjglass gir et sobert utseende som forplanter seg i hele badet. Jeg har gjort det og det har holdt fint i fem når nå. Vask dem med salmiakkvann og bruk heftgrunn. Du må regne med å male en del strøk for platene trekker (selvfølgelig) ikke til seg malingen, så det skal en del til før det dekker ordentlig. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet.


Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir sklisikkert. Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser!


Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele badet. Det er litt tidskrevende og mye jobb, men badet ser nye større ut og mer moderne. Flisene ser like bra ut nå som de gjorde da jeg malte dem i november, til og med dusjhjørnet er like fint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg