tirsdag 12. januar 2016

Lite soverom

Om man har et lite soverom kan man like gjerne akseptere at det er lite og gjøre det koselig, ikke male alt hvitt og håpe at det vil virke kjempestort, for det er ikke tilfelle. Kalkmaling har en fin effekt og gir dybde til et rom, den kan gi litt ”sky-effekt” noe som passer til et soverom om man ønsker seg en himmel, foreslår Klungsøyr. Har du et lite soverom som du har lyst til å innrede med ei stor seng og masser av stil? Da trenger du smart oppbevaring, som RÖMSKOG sengeskuffer, som passer perfekt under MALM seng, og SKUGGIS knagger, som holder orden på tilbehøret.


Utnytt alt av plass og sov med stil.

Og ha alltid et lite teppe foran sengen, det er så mye vennligere mot føttene om morgenen! Her har vi samlet et utvalg av noen av de fineste soverommene vi har besøkt. Vi har antakelig et av Norges minste soverom ! Det er egentlig ganske komisk for vi bor i et stort hus i tre etasjer, og likevel sover vi i det minste rommet, gangen vår er tre ganger større! Med to soverom er Quinta et optimalt hus for familier med ett barn, eller for enslige forsørgere. Mange godt voksne drømmer også om et enklere boalternativ som krever lite vedlikehold.


Tanken på å gi slipp på egen hage og flytte i leilighet, kan imidlertid være vanskelig – og for disse er Quinta-konseptet et ypperlig alternativ.

Verdens minste soverom ? I følge interiørdesigner Karina Lilleeng Holmen, har hun kanskje verdens minste soverom , så da hun skulle pusse opp var fokuset hennes på å utnytte plassen optimalt! Jeg ville gjerne ha en liten hule, som var god når jeg skulle legge meg om kvelden, sier Karina. Drøm deg bort i harmoniske fargepaletter og detaljer som løfter helheten til himmels. Her kan du boltre deg i inspirasjon til ditt nye. I et lite rom bør listverk være én fargenyanse mørkere enn veggfargen.


Dette skaper en kontrast som tillater de arkitektoniske detaljene i rommet å tre frem og veggene til å trekke seg noe tilbake – noe som gjør at rommet føles større. Lyse grå vegger med mørkere grå listverk gir en sofistikert stil. For å gjøre den enda mer funksjonell, plasserte hun to ekstra stikkontakter nedi boksen. I lokket som kan tas av, boret hun et lite hull til å dra ledningene gjennom. Dermed kan hun ha både nattbordslampen og mobilladeren ved sengen.


Selv om det er lite , synes Kristin det minste soverommet er det flotteste rommet. Se inspirerende bilder av soverom og finn de rette produktene. Her får du ti gode tips som kan hjelpe deg til å få det beste ut av soverommet ditt: La sengen spille hovedrollen.


Selv om rommet er lite , trenger ikke sengen være beskjeden.

Heng gjerne opp en flott sengehimmel og lag eller kjøp en flott sengegavel. Tenk kreativt når det gjelder sengegavel. Trenger du tips til et lite soverom ? Havets farger til soverommet. På denne hytta i Vesterålen har soverommene fått havets fargenyanser.


Kombinasjonen mot det rustikke gulvet er lekker! Foto: Nadia Norskott. Styling: Kirsten Visdal. Kanskje verdens fineste blågrønne nyanse…?


Fine farger, nydelige og myke teksturer og behagelig atmosfære er blant ingrediensene som gjør et soverom behagelig å være i. Nå som alt annet i huset har blitt så åpent, har det tvunget seg frem et behov for et rom der man kan ha alenetid borte fra resten av familien. Soverommet har blitt et stadig mer prioritert rom. Alt du trenger til soverommet.


Du kan velge mellom flere forskjellige produkter i kategoriene BASIC, PLUS og GOL slik at du enkelt kan finne riktig produkt til riktig pris. Har hatt flere saker der lys-arealet har vert for lite. Dette kan man søke disp fra, men da blir saksbehandlingen utrolig lang (om man søker). For lite lys kan kompenseres med flere små vindu, stor høyde mellom gulv og tak og selve planløsningen.


Men dette må sees på som isolerte saker og ikke sammenligne ulike etasjer og andre rom. Da vi kjøpte vår lille leilighet, ble vi opplyst i taksten om at soverommet ikke tilfredsstiller dagens krav til soverom angående volum (m^3). Dette har irritert meg litt, siden soverommet gjør helt utmerket nytte som soverom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg