tirsdag 12. januar 2016

Gammel tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Det finnes flere metoder for å fjerne gammel tapet , men hvor enkelt avhenger av hvilken tapet som er bruk.

Her får du vite hvordan du gjør det. Når all tapet er fjernet grunner du med heftgrunn, sparkler, pusser og flekkgrunner ovenpå sparkelmassen. Og så er det klart for ny tapetsering! Gammel tekstiltapet som ikke er spaltbar bør fjernes eller helsparkles. De fleste tekstiltappet i dag er heldigvis spaltbare.


Fuktighet er nemlig nøkkelen til fjerning av gammel tapet. Det beste er selvsagt alltid å få fjernet gammel tapet , men hvor enkel denne jobben er kan variere ganske mye. Noen ganger er det bare å dra den rett av, andre ganger er tapeten som skal fjernes en såkalt spaltbar tapet som du bare drar av det øverste laget på.

Vær også oppmerksom på blærer i gammel tapet , minner eksperten om. Disse må rives opp, sparkles og pusses, for slurver du med dette, vil de følge med i tapeten du legger over. Bodin har også et hemmelig tips når det gjelder underlagsduker. Når dette er sagt er det best å fjerne gammel tapet dersom den sitter løst nok til det.


Tekstiltapet må alltid fjernes og eneste utvei hvis det ikke går, er å sparkle hele veggen. Jeg har gammel tapet i flere rom som jeg nå ønsker å fjerne. Finnes det en enkel form for tapetfjerning?


Ikke bare gjør det jobben med å fjerne tapet fra veggen mye lettere, men man kan også med letthet fjerne gammel tapet uten å måtte leie seg spesialutstyr eller spesialister for å få det til. Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin. Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling.


Det var et billig tapet , som kunne fåes i mange fargevarianter. Originalfargen er rød. Start med å bruke en pensel til grunning av hjørner og inn mot lister og karmer. Begynn gjerne litt ut ifra hjørnet, da unngår du oppsamling av maling og at det begynner å renne. Deretter grunner du de store flatene med rulle.


Velg en grunning som er tilpasset tapet , da unngår du at fukt trenger seg inn i tapeten og danner blærer. Nedtaking av tapet : Slik fjerner du gammelt tapet fra veggen Du kan selv fjerne gammel tapet fra veggene. Få gode tips til nedtaking av tapet i videoen under.

En gammel tapet som slipper lett vil du mest sannsynlig kunne fjerne med en klut med vann. Du vasker hele tapetflaten godt og drar deretter av hele duken. Det kan være veldig enkelt og ta kort tid hvis du er heldig, sier Rustenberg. Fjerne tapet - Det er vanskelig å gi bort oppskriften på hvordan man fjerner gammel tapet. Gi rommet nytt liv med nye, fine tapeter.


I sortimentet vårt finner du noe for enhver stil. Vi samarbeider med etablerte designere, og alle tapetene. Male over gammel tapet ? Om man kan male over tapeten eller må fjerne den er et velkjent spørsmål. Det må vurderes i ethvert tilfelle, men her er generelt svar. Tapet er ikke bare vakker veggdekor.


Det vekker også ulike følelser hos mennesker. Maxbo er ledende på tapet i Norge og har tapet i alle prisklasser og kvaliteter. Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir.


Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte. Du har kanskje gammel tapet i flere rom som du ønsker å fjerne? Hvis tapetet sitter løst bare enkelte steder holder det å fjerne tapetet som er løst og la resten sitte.


Vær spesiell oppmerksom på gammel tapet i hjørner og rundt vinduer og dører. Der sitter ofte tapetet dårligere enn ellers og bør fjernes. Det har kommet mer moderne tapetproduksjoner av tapet i dag, som har gjort tapet rimeligere enn det var før.


Tapetseringen av tapeten har også blitt lettere, da det er kommet tapet som kan limes rett på veggen, såkalt fibertapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg