torsdag 28. januar 2016

Vannbasert maling over oljebasert

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert.


Hvor de respektive har forskjellige løsemidler.

En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. Vi malte for år siden med oljebasert maling. Nå fikk vi malt det igjen, av profesjonelle malere. De sa at man nesten ikke brukte oljebasert maling lenger, og at det ikke var noe problem å male med vannbasert over oljebasert.


Dette er nå gjort, og det ser strålende ut. Emulsjonsmalinger er en kombinasjon av oljebasert og vannbasert maling (oftest akryl-varianten). Du kan bruke vann til å fortynne disse typene maling - og til å rense penslene.


Sjekk før du kjøper Hva som er i malingen skal fremgå av HMS-databladet og etiketten på malingsboksen.

Når vannbasert maling påføres over lag med oljebasert maling , utvikler et skille mellom medier, og som sammentrekninger oppstår, vil de ytre lagene mister sin integritet. Den ytre lag av vannbasert maling kan sprekke eller deformere og ofte skrelle bort, forlater elastiske laget av oljebasert maling bak. Men oljebasert trebeskyttelse fungerer ikke på tre som tidligere er behandlet med vannbasert trebeskyttelse. Vi anbefalte våre kunder å matte ned panelet med sandpapir for så grunne det med f. Vann er bra for miljøet. Jotun heft- og sperregrunning.


Deretter kan du male med vannbasert maling. Forside Tapet, farge og maling Male vannbasert over oljebasert grunning ? Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Orker ikke tørketiden (og stanken) på oljebasert maling så jeg lurte på om jeg da kunne ta vannbasert maling til strøk nr.


De vannbaserte er ofte tykkere i konsistensen og kan være vanskeligere å påføre. Men det løser seg ved å tynne ut malingen, det er lite som skal til, tipser maleren. Vi har furupanel malt med oljebasert maling for ca. Kan jeg male over med akrylmaling? Som første strøk kan du velge en akrylbasert heftgrunn, da er du sikret god heft.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Kan man male med vannbasert maling på oljebasert. Skal du male med vannmaling over oljemaling må.

Men jeg kjøper bare en boks oljebasert og. Penslene rengjør du enkelt i vann. Du ikke er glad i sterk lukt når du jobber. Du bør velge oljebasert når. Hvordan å male over oljebasert maling Mange boliger, spesielt eldre boliger, ha minst ett lag med oljebasert maling på veggene.


Selv om vannbasert maling er mer utbredt i dag, går det ikke på godt over en eksisterende lag med eldre oljebasert maling. Flyter godt sammen, avviser skitt og er lett å rengjøre. Kan ikke blandes i de mørkeste fargene. Mange typer vannbasert maling kan nemlig uten problem brukes selv om det er malt med oljemaling før.


Traditional er derimot en god maling til meget bra pris. Tinova Exterior er vannbasert akrylmaling fra Nordsjö. Oljebasert maling tåler mindre enn vannbasert maling. Nå lurte jeg på å male over dette med vannbasert maling , som jeg har hørt skal være helt ok å gjøre (?) Har tidl. Nordsjø acryl, som jeg fortsatt bruker på nordre (uskiftede) vegg, og har vært veldig fornøyd med det.


Utfordringen med vannløselig maling ligger i at den tørker fortere enn whitspiriteløselig maling. For å oppnå samme resultat med den nye vannløselige malingen som med tradisjonell oljebasert maling , må vi gå litt annerledes til verks. Stikkord her er riktig utstyr, god planlegging og økt tempo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg