mandag 18. januar 2016

Grått hus

Store hus kan med fordel males mørkere farger. Store, helt hvite hus kan lett bli litt ruvende og kontrastfylte til omgivelsene. En hvittone trenger ikke brekkes mye for at den plutselig føles mykere og mer omgjengelig. Uansett ser vi stadig at flere velger mørkere farger til huset i disse dager. En gulaktig grå tone.


Denne fargen vil oppleves som klassisk og tidløs utendørs, – den vil ikke vippe verken blå eller rød.

Den er akkurat mørk nok til å skape fine kontraster til hvite detaljer som vinduer, dører og detaljer. Hus ved skogen er mer utsatt for begroing, og hus ved veggen mer utsatt for forurensning og trafikkstøv og det kan kanskje lønne seg å velge en mørkere husfarge som ikke vil fremheve dette. Tenk på lyset og årstidene. Her i Norge forandrer lyset seg med årstidene.


Grå hus er en fin kontrast til fargede hus , og ikke vær redd for å velge en mørk nyanse. Fargen blir lysere på fasaden enn på fargeprøven. Hvis du blåser i moten, og velger grått fordi du tenker nøytralt og trygt bør du være obs. Grått har nemlig mange ansikt, akkurat som andre farger.


Grått golv i allmänhet är en färg där smuts syns väldigt dåligt pga att det har samma färg som det mesta vanliga smutset man har hemma.

Noen som har malt huset i grått og hvitt som har bilde og evnt navn på farge? Taket, terrassen, gjerder, naboenes hus. Jeg synes grått hus er fint, men ikke lysegrått hus og grånet terrasse, med svalberg rundt. Da flyter alt bare sammen. Og om alle naboene har okergule og røde hus , så er det kanskje ikke så smart å velge babyblått på huset ditt?


Innslag av grå hus skaper luft og fin variasjon til varme jordfarger på Røros. Mange grå hus sammen kan lett oppfattes som grått , trist og karakterløst. Mens ett og annet grått hus blant hus med andre kulører er fint, og skaper luft og variasjon i helheten, sier Mette L´orange arkitekt, billedkunstner og erfaren fargesetter. Er fasadefargen din gyllen og lun i tonen, er sjansen for at den fungerer best sammen med gylne og lune terrassebeisfarger stor. En kjølig, grå terrasse kan fort oppfattes som blå og kald ut inntil en lun fasadefarge, mens den inntil mørkere grå hus eller kjølige gråblå farger er prikken over i’en.


Det er mange røde hus i Norge. Rødfarger egner seg godt både på tradisjonelle hus , funksjonalistiske hus fra 5o-tallet og til moderne arkitektur. Rødt er en snill farge mot det grønne i naturen. Velger du en mørk rødfarge, anbefaler vi å bruke hvite detaljer for å gi huset et friskt og imøtekommende preg.


Hun solgte nylig hus nummer to, som var sjøgrønt med gule vinduskarmer. De nye eierne har malt det grått , forteller Lie. Jeg ble fryktelig fornærmet da det fine sjøgrønne huset mitt ble malt grått og trist av den nye eieren, sier Lie.


Hvilken farge har boligen ditt? Bryr meg midt i ræva.

Meninger om interiør er ikke min gate, jeg synes det er fordummende, overfladisk og navlebeskuende. Jeg har grått hus og hvite rom. Holder foredrag flere ganger i året.


Mote har samlet femten grå kjendisfrisyrer som alle beviser at grått kan være flott. Välj en grå färg som tonar lite åt beige. Jeg styler så mange leiligheter og hus med hvite vegger at jeg ikke orker å ha det hjemme, forteller Merete, som til daglig driver sitt eget firma M Boligstyling. Kelimteppet er kjøpt i Josefinesgate i Oslo, sofaen er fra Ikea, bordlampen er fra Hübsch og hesten i vinduet er fra Affari. Heisann:) Lurer på å male et babyrom i humble yellow på veggene, har lyst å ha en ganske lys grå på gulvet.


Vi bygger hus , og jeg sitter med farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg