mandag 18. januar 2016

Utvendig husvask

Få pristilbud fra flere bedrifter. Finn utvendig husvask nå på Kensaq. En god husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, hindrer soppangrep og gjør at du slipper å male så ofte. Men også her er det mange som gjør feil.


En av de vanligste feilene folk gjør under vårrengjøringen er å vaske huset nedenifra og opp hevder Raymond Myrlan kjedeleder i boligbyggeren Mesterhus. Utfør husvask utvendig før du maler.

Uansett om det er på tide å male et nytt strøk maling, eller man har et ønske om å skifte utvendig farge på boligen, så bør man alltid starte med grundig vasking av hus. Den utvendige husvasken fjerner støv, pollen og andre partikler som ligger på overflaten. Vasker du huset en gang i året, trenger du ikke male så ofte. Her er guiden til utvendig husvask. Totalleverandør på utvendige renholdstjenester.


Privat, næring og kommuner. Fasadevask, vindusvask og alt innenfor utvendig renhold. Ved å vaske ofte unngår man svertesopp, og begynnende råte kan utbedres før det blir dyrt.

Ved å vaske hvert år eller annenhvert år, bevarer man malingen maksimalt og huset vil fremstå som nymalt i flere år. Bestill en serviceavtale så slipper du å tenke mer på det. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til vask av vegg ute.


Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Til den vanlige rengjøringsvasken av fasaden eller til flater innendørs, brukes et mildt vedlikeholdsvaskemiddel av typen husvask. Skal flatene males må de gjøres rene med en kraftvask, som i tillegg til å gjøre underlaget rent, også matter ned underlaget slik at den nye behandlingen får god vedheft.


Hvordan vasker man huset utvendig på enkleste måte? Problemet er at dette synes å bli litt av en jobb når det på fremsiden av huset er over meter opp til mønet. Med hageslangen mangler det omtrent meter på i det hele tatt å nå opp når jeg spyler fra bakken. Og hva med påføring av vaskemiddel? Husvask 2-i- som er et nytt produkt på markedet, inneholder både såpe og sopp- og algedreper.


Du kan også bruke Klorin mot svertesopp. Bruk ikke høytrykkspyler. Mange har anskaffet høytrykkspylere, men til husvask frarådes det å bruke så heftig og grov redskap.


Hansen råder alle med malte eller beisede yttervegger til å vaske trepanelet hvert år for å fjerne skadelig sopp- og algedannelser, og for å forebygge råte og gi lenger levetid til maling og beis. Så lenge det er frostfritt, kan den årlige vasken helt fint gjennomføres på sommeren eller om høsten. Det er imidlertid lurt å vente til den verste pollenspredningen har gitt seg, slik at man får med seg alt, sier Moberg.


Hvis flatene skal males må de gjøres rene med kraftvask.

I tillegg til å rengjøre flaten, matter den også ned underlaget slik at den nye behandlingen får bedre vedheft. Skitne vegger tiltrekker seg fukt og gjør at grobunn for ulike mikroorganismer blir bedre. I skitten sitter det også soppsporer og blir de sittende lenge nok kan det forårsake råte. Med mer fuktig vær og økende luftforurensing har vekstforhold for sopp og alger blitt bedre.


En årlig husvask er med på å forebygge og gi dårligere. Nå som snøen er borte er det på høy tid å ta en grundig titt på huset, for å se hva vinteren har brakt. Oppfordringen kommer fra malermester Ole Andre Klaveness.


Legges godt på med rull (med forlengerskaft) eller lavtrykksprøyte, la produktet virke i 5-minutter, og spyl deretter grundig med høytrykksvasker eller vannslange. Husvask - beise eller male huset? Husvask har en meget god smuss- og fettoppløsende evne.


Anker Renhold utfører utvendig husvask for private. Det går greit å sprøyte på med sånn beholder man pumper trykk i og henger på ryggen, fra et par hundrelapper hos Clastema eller det dobbelte for Gardena hos hagesenter, og spyle av med hageslange. Jotun Husvask skal ikke matte ned vinduer i motsetning til midler som Kraftvask som brukes før man maler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg