onsdag 11. oktober 2017

Gotlandsfår

Det förekommer numera, förutom i Sverige, även i bl. Norge, Danmark, England och Nya Zeeland. Dette er Godtlandsfår ikke er fargebehandlet. Prosessen og behandlingen våre saueskinn er gjennom er trygg for både barn og voksne.


Rasföreningen ansvarar, under Svenska Fåravelsförbundets paraply, för stambok med härstamningsregistrering av alla rasrena gotlandsfår.

Goda modersegenskaper, hög fruktsamhet och lågt underhållsbehov uppskattas i korsningsprogram med gotlandsfår som moderras. Rasen är störst i Sverige. De bästa tackorna bör dock användas för fortsatt avel inom rasen. Tackor med sämre pälsegenskaper kan däremot vara lämpliga för korsning med baggar av utpräglad köttras. HOS GOTLAMM KAN DU HANDLA LAMMSKINN OCH FÅRSKINN AV GOD KVALITET FRÅN GOTLAND SAMT VÄRMLAND.


Det är en oslagbar dopgåva, bröllopspresent eller varför inte bara. Det är ett trevligt får med god fruktsamhet och bra modersegenskaper. Ett mycket allsidigt får som har goda förutsättningar att producera produkter av hög kvalitet av både kött, skinn och ull.

Jag har en liten besättning på ca. Gotlandsfår kallades förut även för pälsfår. Jordbruket spiller en større rolle enn i noe annet svensk län, og cirka åtte prosent av yrkesbefolkningen er sysselsatt innen jord- og skogbruk.


Det dyrkes særlig hvete og bygg, dessuten sukkerbeter og oljevekster. Grønnsaker dyrkes for konservering. Husdyrbruket er viktig, med stort sauehol framfor alt av den lokale rasen gotlandsfår. Vi er et lille landbrug i Mørkøv nær Holbæk, der specialiserer sig i gotlandske pelsfår. Fårene avles målrettet mod god kødkvalitet og pels, men vi lægger.


Får är fantasiska djur! Webbshop i år med vita o grå fårskinn. Vi tilbyr skinn, huder og lær i garvet, vegetabilsk og naturlig utforming.


Her finner du også et utvalg pelsskinn, billær, skai og møbelhuder. Allt för ditt besök hittar du här på vår turistbyrå. Vår nettbutikk bruker cookies slik at du får en bedre kjøpsopplevelse og vi kan yte deg bedre service.


Vi bruker cookies hovedsaklig til å lagre. Dessa får ligger till grund för dagens gotlandsfår (pälsfår).

Vi på Shepherd kombinerar vi hantverkstradition och svensk design med det bästa material vi vet, fårskinn och ull. De har också nästan alltid har en mörkare ryggradsrand som gör dessa fårskinn lätta att känna igen. Fra Stele Gard i Vang i Valdres selges saueskinn, skinnfell og annet håndverk av Pelssau. I dag er det antalsmæssigt den største race i Fårkontrollen i Sverige og også en af de. Fokus är att ha ön som utgångspunkt i skapandet av olika fårskinnsprodukter.


De gotländska lammskinnen kommer från utvalda gårdar runt om på ön. Där ser uppfödarna till att fåren får ett bra liv och vilket dom spendera ute på grönbete. Fårskinn, fårskinnsfällar och sittdynor från isländska och gotländska får. Alla fårskinnen är väldigt fint garvade och har en fantastisk mjuk ull. Norsk pelssau er basert på svensk gotlandsfår og en gråblå variant av spælsau.


Pelsen brukes til skinnproduksjon. Jeg kjøpte med meg tre skinn hjem, så nå har jeg det jeg trenger for å kunne sy meg en ny fell. Skinnene er veldig store, sammenlignet med skinn fra andre saueraser. Se på dette nydelige langhårete skinnet - det er fra uklipt lam.


Välkommen till oss, vi har gårdsbutik med kött och chark från gården och hantverk av lammskinn. Lammskinn och fårskinn från gotlandsfår är mjuka och vackert lockiga med glansig ull. I vår gårdsbutik har vi försäljning av lamm- och fårskinn från våra egna djur. Det går också bra att beställa lammskinn eller fårskinn i webbutiken för leverans med posten.


Skinnen finns i alla grå nyanser från ljust silvergrått till nästan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg