mandag 9. oktober 2017

Kjøkken åpen løsning

HTH-kjøkkenet er mer enn bare et kjøkken – det er hjemmets samlingspunkt. Stilsikkert sortiment som blander dagens trender med tidløse klassikere. Med et åpent kjøkken blir hverdagen mindre masete og festmiddagene mer sosiale og avslappede.


I dette lyse kjøkkenallrommet er kjøkken og spisebord i matchende utførelse. Det binder de to sonene sammen.

Både kjøkkenet og skjenken ved spiseplassen er fra HTH. Det naturfargede eikegulvet i heltre gir en lun glød til det hvite rommet. Skap et trivelig åpent kjøkken. Vanligvis ser man åpne kjøkken i nybygde hus, men det har også blitt mer og mer populært å få dette laget i forbindelse med renovering av eldre hus. Et nytt kjøkken er en veldig god anledning til å bringe mer hygge inn i hjemmet, og det er nettopp det et åpent kjøkken gjør mulig.


For å få en lysere tilværelse ble veggen mellom kjøkken og stue revet, men interiørarkitekten foreslo også en åpnere løsning ved inngangspartiet og kjellertrappen. Strietapetet forsvant, og de fleste veggene ble malt hvite.

Det finnes mange måter man kan innrede et åpent kjøkken på, og interiørdesigner Siv Brenne har laget tre praktiske forslag. Hun anbefaler bruk av øy eller halvøy på kjøkkenet , siden det både gir en ekstra arbeidsplass, det kan gi gode løsninger for oppbevaring og det sørger for en sosial sone. Mener åpen løsning er helt kanon, mye kjekkere å lage mat og man er liksom mer samlet. Se vår inspirerende film og gode utvalg i smarte løsninger til ditt kjøkken.


Hvorfor skal du tilpasse deg kjøkkenet når kjøkkenet kan tilpasses deg? Velge å kun ha underskap på kjøkkenet , for mer stuefølelse (dersom det er plass). På de fleste parametre heller ekspertene mot en åpen kjøkkenløsning, spesielt om man har videresalg av boligen i tankene. Interiørarkitekt Cecilie Claussen forvandlet to rom til en åpen og fin løsning. Og da kjøkkenet og stuen ble slått sammen, ble hjemmet både ryddigere og luftigere.


Magien ligger i oppbevaringsplass og skjermede soner. Her slår vi et slag for den åpne kjøkkenløsningen. Fra lukket til åpen kjøkkenløsning.


Da kunden tok kontakt med meg, hadde de holdt på å planlegge nytt kjøkken i to år. De stod fast, og visste ikke hvordan de skulle begynne prosessen. Vi hadde en hyggelig telefonsamtale og avtalte tidspunkt for når jeg skulle komme hjem til dem på befaring.


Under planlegging så viste jeg frem forslag med å rive vegg, så vegger og til slutt så ble det revet vegger samt hele peisen.

Morsomt når bildene over og under dumpet inn i mailboksen – huseierne rev alle veggene (i samråd med snekker). Kjøkken skulle fornyes i dette prosjektet. Jeg og mannen min har det sånn hjemme, jeg er mekaniker og vi har begge veteranbil som hobby. Ei gammel campingvogn står der også.


Fint og ryddig inne, dog ikke. Gry viste seg å være en veldig hyggelig dame som hadde god erfaring og en praktisk tilnærming med utforming av kjøkken. Hun hørte på våre ønsker og tanker og hadde ganske raskt flere forslag til løsninger som vi diskuterte litt rundt over en kaffe.


Etter litt over en uke fikk vi to forslag på åpen kjøkkenløsning, som vi vurderte. Jeg er for åpen løsning , noe vi også har. Som Fru N over her kan ikke oppvaskbenken ses fra stua, og det er et stort pluss. Det jeg dog skulle gitt mye for å få er egen tv-stue.


Heller lukke inn TV-en enn kjøkkenet ! Gulvet er nedslitt og skapdørene også slitne. Det er heltre kirsebær, noe som var nydelig da det var nytt for år siden, men som ikke er like fint nå. Vi har et kjøkken som trenger oppussing.


Er kjøkkenet du skal pusse opp i et separat rom med tilknytning til stua? Da kan det være verdt å undersøke om veggene kan tas ne slik at du kan lage en åpen kjøkkenløsning. Er det bærevegger som skiller rommene, kan det fortsatt være mulig å få til en åpen løsning ved hjelp av bærebjelker. Flyttet akkurat fra åpen kjøkkenløsning inn i leilighet med lukket kjøkken og det er ikke til å komme bort i fra at det er ganske deilig å kunne holde de to rommene separat. Annen etasje består nå kun av ett stort rom etter at to vegger er revet ne og fungerer som husets storstue med åpen kjøkkenløsning.


Tvert imot: Den nordiske forbrukerundersøkelsen Future Kitchen, utført av Prognosesenteret, viste at svært mange så kjøkkenets rolle i hjemmene våre som et sted hvor vi lager mat, ikke som det viktigste rommet i hjemmet. Så det neste kjøkkenet får kanskje ingen åpen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg