fredag 6. oktober 2017

Vedovn med varmekappe

Flott og plasseringsvennlig elektrisk peis. Vedovn kan enkelt kombineres med varmepumpe og solvarmeanlegg. Våre vedovner med vannkappe leveres med ekstern til-luft uttak og kjølespiral med termisk sikkerhetsventil som er en forutsetning for sikker fyring. Vedovn med vannkappe blir forhåpentligvis mer vanlig i moderne boliger som har mindre varmebehov, der mener jeg det er en fordel med en mindre elektrisk varmtvannsbereder som tar den daglige tappevannsoppvarming og en spiral i akkumulatortanken som forvarmer tappevannet når man fyrer i ovnen.


Langt i fra alle ovner på markedet er godkjent etter denne standarden. Husk at Enova støtter med opp til 10. Varmeshop leverer Heta ovner med ferdig montert nødkjøler og performance kit. Vi har alltid ovner på lager for rask levering!


I et nytt hus blir det fort varmt med vedovn , og med vannkappe hjelper det en god del. Skal du fyre mye er et stort brennkammer og mesteparten av energien til vann en stor fordel. Det går MYE ved hvis en skal basere seg på ved som hovedkilde vinterstid.


For en vanlig husholdning vil jeg si at ved kun er et trivelig tillegg. I kombinasjon med andre varmekilder kan en vedovn med vannkappe bidra til å redusere belastningen på andre oppvarmingsløsninger, f. En literssekk bjørkeved gir teoretisk kWh. I en gammel ovn gir den kWh varme til boligen, mens i en rentbrennende ovn med vannkappe gir den kWh.


Varmen magasineres til bruk ved behov. Vil ha en enkel, klimavennlig og effektiv oppvarming med høyere komfort enn kun vedovn. Har god tilgang på ved eller pellets.


Nå kan du også få støtte til en bio-ovn med vannkappe i din fritidsbolig. Lurer du på noe om bio-ovn med vannkappe? Enova svarer deg gjerne på nettprat, e-post eller tlf. Peis med vannkappe Både i gamle hus med sentralvarme fra strøm eller olje via radiatorer, og i nyere hus med vannbåren varme i gulvene kan man benytte vedfyring som oppvarmingskilde. Før gjemte man bort fyringsenheten, som kun var et nødvendig onde.


Lurer spesielt på om det vil dekke behov for varme til vannbåren gulvvarme og varmtvann til forburk tilstrekkelig. Også veldig nysgjerrig på hvordan det fungerer med fordelingen mellom varme til vann kontra luft. Vi leverer kun modellene med forhøyet varmevekslerflate mot vann der det er et alternativ. W høyere maxeffekt, hvorav alt til vann, sammenlignet med samme peisinnsats med mindre røykgassveksler. W värmer en 8liters akkumulatortank vedeldad kamin med pizza ugn ovanpå.


Foto:vannkappe SELMAC kjøkkenkomfyr vedovn med stekeovn med dekorativ på sider. Ovnen kan benyttes mot alle vannbårne systemer. Så kom flaksen: Energiråd Innlandet var i gang med et pilotprosjekt på bio-ovner med vannkappe kombinert med solfangere.


Marit fikk være med , og hadde dermed engasjerte fagfolk i ryggen. Jeg fikk blant annet hjelp til å finne de beste leverandørene, og er veldig takknemlig for at vi sammen fant en bio-ovn med vannkappe i kleberstein. Mars har kleberstein på topp og sider Ovnen er perfekt for deg som vil varme med vannbåren varme. Ovnen varmer vannet og lagrer det i akkumulator tanken som så. Felleskjøpet selger en del vedovner og vedkomfyrer som er utstyrt med vannkappe slik at de kan kobles til et anlegg for vannbåren varme.


Er det noen som har noen erfaring med dette? Jeg er veldig i tvil rundt valg av fyring, for jeg ser absolutt for meg at vi kommer til å fyre med ved i peisen når vi er på hytta uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg