mandag 23. oktober 2017

Maling glans

Maling glans

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Maling glans

Glansgraden i malingen bestemmer glansheten. All maling har en gitt glans - på en skala fra - 10 hvor 1er blankest. Utenpå de fleste malingsboksene står det hvor malingen passer best - for eksempel i taket, på gulvet eller i våtrom. De største utfordringene med maling er gjerne å finne den riktige fargen og glansgraden. Har du pusset opp og malt nylig, husker du kanskje at taket var matt, men ikke hvilken glansgrad malingen hadde.


Matt maling demper og skjuler også ujevnheter bedre enn blank maling. Matt er å foretrekke til bruk i tak, mens silkematt har vært mye brukt på vegger. Men med dagens moderne malinger er det fullt mulig å bruke matte malinger også på veggene. Fargen på en matt maling vil fremstå lysere enn en blank maling. Etter hvert som matt maling har blitt tatt mer og mer i bruk, kan det være lurt å gjøre seg kjent med glansgradene.


Når du skal kjøpe inn maling , vil du nemlig komme over ulike tall, som sier noe om hvor blank malingen er. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Fodpaneler, døre, vinduer og andet træværk som skal stå mere blankt.


Dette er et godt tips å merke seg, spesielt om du skal male en panelvegg som har noen ujevnheter. Det er mest vanlig å bruke matt maling i taket, for å dempe gjenskinn fra vinduene. Syns du det er vanskelig å bestemme seg? Bruk en teip for å dele opp en overflate, mal overflatene med forskjellige varianter av matt og blank maling for å sehvilken effekt du vil ha. Hva betyr de forskjellige grader av glans på malingsspannene?


Maling glans

I tillegg til å endre romfølelsen ved hjelp av ulik glansgra kan du altså også gjøre endringer ved hjelp av lyssetting - for å fremheve blanke flater. Har du en liten og mørk leilighet, kan du dessuten velge lys og blank maling for å lure deg til noen ekstra kvadratmeter, av den illusoriske sorten. Resultatet kan bli riktig flott! Vi reflekterer kanskje ikke så ofte over malingens glansgrad.


Det gjør til gjengjeld lyset! Det leker i gjenskinn og reflekser på flater med høy glans , men får liten eller ingen respons på matte flater. Jo blankere en maling er, jo mer lys reflekteres, og dermed oppstår også både gjenskinn og.


Maling glans

I mange tilfælde kan man bruge den samme type maling til vægge og lofter, men ofte vil man foretrække en helmat maling til loftet ( glans 1-3), da loftet jo er den flade, der udsættes for mindst slid og færrest påvirkninger. I rom som er litt mer utsatt for skitt, støv eller vann - for eksempel entré eller barnerom anbefales å bruke litt blankere silkematt maling (- 20), mens kjøkken gjerne kan ha halvblank maling - opp mot 40. Du kan bestille alt på nettet og få det levert hjem, eller så kan du låne henger.


Vi har alle typer maling til en billig penge. Veggmaling glans er en matt veggmaling med ekstra god dekkevne. Sidst kan glans maling med en glans værdi på og opefter anbefales, når du skal male paneler, døre, vinduer, vindueskarme, træværk, møbler og ikke mindst gulve. Taket ser helt slett ut også med sidelys fra store vinduer. Sot, støv og skitt setter seg lettere i en matt maling og den er ikke veldig vaskbar.


Men en dyrere maling kan bli mer lønnsom i lengden. Les mer om vedlikeholdsintervall. Butinox Futura gir års skriftlig garanti på farge og glans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg