fredag 15. august 2014

Hvordan male takstein

Når takstein og metalltak er i god stan beskytter det huset mot regn, snø og vind. Og med riktig vedlikehold kan slike tak – også betongtakstein – leve nærmest for evig. Fordelen med å male taket fremfor å legge nytt, er at det er enklere, mindre arbeidskrevende og langt rimeligere.


Overflaten på taksteinen er blitt stygg p. Store deler av taket er nå lysegrått istedet for sort.

Mosen stortrives på taket, og det ser igrunn helt ræva ut. Har funnet noen tråder der dette diskuteres ,men er ikke blitt så mye klokere. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder.


For hver type takstein finnes det detaljerte, komplette monteringsanvisninger. Dersom du synes at prosjektet virker for stort, finnes det mange dyktige tak leggere som gjerne hjelper deg. Zanda samarbeider med dyktige takleggere rundt om i hele Norge.

Søk her for å finne en taklegger nær deg. Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull. Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen. Start med kantene – Når vi skal til og male tak, er det viktig å gjøre det samme som vi gjør når vi maler veggene. Det betyr at vi maler kantene først.


I oversikten nedenfor har vi tatt med ulike takkonstruksjoner - en av dem passer sikkert med ditt tak. Vinkelen på taket finner du ved å klippe ut vinkelmåleren og. Film som viser hvordan du legger takstein : Hvor starter du, hvordan legge taksteinen rett og hvordan man avslutter takleggingen.


Husk å følge legganvisning for din type tak. Når malingen er oppvarmet, kan vi male uten å søle, selv når det blåser litt, sier Enger. Mose gjør også takstein mer mottakelig for gjennomtrengning av fukt.


Foto: Ronny Enger Vis mer. Men takfornying er langt mer enn å male. Rundt prosent av jobben er rengjøring av skitne og mosegrodde takstein. Det går fint å male sement takstein. Male eller glasere takstein ?

Først og fremst er grunnarbeidet viktigst, er det ikke grundig rengjort, så vil ikke malingen holde. Rengjøringen bør gjøres med en kraftig høytrykkspyler. I tillegg kan vi tilby alt nødvendig verktøy, dataprogram for mengdeberegning av takmateriell, informasjon om sikkerhet og tilbehør til f. Da ønsker du som regel et skikkelig skarpt skille mellom fargene, og hvordan du bruker teipen har ekstra mye å si. Når du skal velge maskeringstape, kan det være lurt å styre unna de billigste alternativene. Det finnes ulike typer teip til ulike typer underlag.


Velg en som er beregnet for det underlaget du skal male. Billigere å fornye enn å skifte takstein. Vi har opp til års garanti og du kan øke taksteinenes levetid med år eller mer.


Prosessen bak takfornying på 1-2-3. Maler du taket beskytter du taksteinen mot slitasje og gir det lengre levetid. Spar både penger, arbeidskraft og miljøet gjennom å vedlikeholde taket framfor å bytte det! Taket skal beskytte huset ditt, og må tåle ekstreme påkjen­n­inger gjennom året.


Hvordan å male betong takstein Bolig kan være en trolsk blanding av å utvide dine grunnleggende talenter og kjenne dine begrensninger. Slikt kan være tilfelle hvis du funderer på om å male betong takstein. Du kan gjerne male litt inn på taket. Så er det tid for å rulle taket, forlengerskaft gjør jobben mye lettere og raskere.


Rull like langt som du har malt listene. Planlegg malingen, vi vil male i kors – i begge retningene. Vi begynner med å male fra vinduet til høyre, neste strøk legger vi fra vinduet slik at vi maler med lysinnfallet. Takstein kontrolleres for synlige sprekker og brudd.


Tilstøtende områder som takvinduer, markiser, planter, hagemøbler etc. Atlernativt påføres to strøk betongimpregnering. Det hindrer opptagelse av fukt i taksteinen samtidig som impregneringen styrker betongen og eliminerer faren for frostspregning.


VASKE TAKSTEIN : Vet du hvordan du vedlikeholder og rengjør ulike typer tak, eller om det er tid for å skifte ut taket?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg