tirsdag 12. august 2014

Skjenkebevilling lukket selskap

Skjenkebevilling lukket selskap

Når trenger du å søke om skjenkebevilling for arrangementer? Med sluttet selskap menes at det før skjenkingen begynner er dannet en sluttet krets av bestemte personer som samles for et bestemt formål i et bestemt lokale på skjenkestedet. Skjenkebevilling for alkohol. Utøvelse av bevilling – salgs- og skjenkeregler.


Skjenkebevilling lukket selskap

Guide til god internkontroll etter alkoholloven. Kunnskapsprøve i alkoholloven. Vanlige medlemsmøter i en forening vil ikke oppfylle lovens krav til lukket selskap , og klubber ol med begrenset medlemsskap regnes heller ikke i seg selv som lukket selskap. Unntak fra bevillingsplikten. Det gjøres unntak fra hovedregelen om bevillingsplikt i offentlige lokaler dersom eier, leier, driver eller ansatt disponerer lokalene til eget bruk til sluttet selskap.


Søk eller endre serverings-, salgs, eller skjenkebevilling. Etablerer- og kunnskapsprøvene Tid og sted for prøvene, betaling og pensum. Du trenger vanligvis ikke å søke om skjenkebevilling ved lukkede, private arrangement som bryllup, jubileer eller andre selskap , så lenge alkoholserveringen foregår uten betaling, og utleier ikke står for andre deler av arrangementet enn selve utleien eller utlånet av lokalet. Dette kan sammenlignes med at man inviterer til fest i sitt. Helse, omsorg og velferd.


Skjenkebevilling lukket selskap

Teknisk, næring og eiendom. Barnehage, skole og sfo. Kultur, idrett og fritid. Politikk og organisasjon. Fant du det du lette etter? Takk for din tilbakemelding.


Hvis du skal ha et lukket selskap i et lokale som ikke har skjenkebevilling , og du enten skal ta betalt for alkohol, eller du leier lokaler hvor utleier er involvert i andre deler av selskapet, må du søke om ambulerende skjenkebevilling. Søknad om skjenkebevilling for enkeltanledninger må være innsendt senest uker før arrangementet skal avholdes (unntak, se nedenfor). Vi kan ikke garantere at søknader sendt inn senere enn dette vil bli behandlet.


Er det mulig å arrangere et privat, lukket selskap (bryllup, fødselsdagsselskap, konfirmasjon o.l.) i et lokale som har skjenkebevilling og servere alkohol som er kjøpt inn selv (på lovlig vis)? Caset er en kafé som normalt har skjenkebevilling. Bevillingssøker må være fylt år. Du må oppgi en person som skal være ansvarlig for skjenkingen. Det er ikke krav om bestått.


Denne type skjenkebevilling gis bare til steder hvor det ikke er noen alminnelig skjenkebevilling , og bare for lukkede arrangementer hvor alle gjestene er særskilt invitert og har meldt seg på arrangementet på forhånd. Ambulerende skjenkebevilling. Eksempler er private jubileum, bryllup, mindre jobbfester.


Man trenger ikke bevilling for private selskaper der man har med alkoholen selv, hvis den som leier ut lokalet ikke har noe med mat og drikke å gjøre. Hvem kan få ambulerende skjenkebevilling ? Søker må være fylt år. Det må dreie seg om et sluttet ( lukket ) selskap der alkohol skal selges. Med sluttet selskap forstås at det allerede før skjenkingen begynner er dannet en sluttet krets av bestemte personer som er samlet for et bestemt formål i et bestemt lokale.


Det kan serveres og drikkes alkoholholdig drikk uten bevilling i et leid lokale, når en privat person arrangerer selskap for en sluttet krets av familie eller venner, så som ved bryllup, fødselsdag eller lignende. Gis i forbindelse med lukket selskap som for eksempel bryllup, jubileum eller interne arrangementer i firmaer. Selskapet kan ikke være åpent for utenforstående, det vil si at gjestene ikke kan være invitert gjennom annonser, plakater eller sosiale medier.


Skjenkebevilling lukket selskap

Samtlige deltakere må være særskilt invitert og ha gitt sin påmelding før arrangementet starter, og det må ikke være åpen for utenforstående. Deltakerne må ha en eller annen tilknytning til den som inviterer til selskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg