onsdag 20. august 2014

Planløsning stue

Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. Finn nye møbler som passer deg og ditt hjem på IKEA. Utforming av balkonger og terrasser er omtalt i Planlegging 361.


Stue med åpen kjøkkenløsning.

Har du en stor stue ? Trekk sofaen din ut i rommet! Handvärks Modular Sofa kan kombineres og arrangeres akkurat slik det måtte passe deg. Med separate moduler – en base, en side – kan den bli så lang eller tilpasses så mange hjørner du vil.


På bildet er det for eksempel to baser og tre sider, i tillegg til løse puter for ekstra komfort. Anvisningen er erstattet av: 361. Med dette konseptet kan man flytte kjøkkenet ut i stua og lage et nytt soverom der kjøkkenet var før, eller lage en kjøkkenøy som tillegg til den gamle plasseringen av kjøkkenet.


For leiligheter er dette en god løsning, da det tradisjonelle alternativet krever at store rør må ned gjennom gulvet og i leiligheten under.

Kunden ønsket forslag på mulighet til å ha tv på stue , som de i dag ikke har funnet en naturlig plass til. De ønsket også muligheten til å oppbevare småting som tegnesaker og spill til barn, aviser, lys og servietter mm. Veggen mellom stue og kjøkken ble fjernet og trappen ned til kjelleren snudd. Kjellerstuen blir nå brukt til tv- stue.


I tillegg ble et karnapp i stuen fjernet og erstattet med skyvedør ut til utvidet terrasse. Ved å ikke ha en gjennomtenkt plan for disse tingene, kan du fort sitte med løsninger du ikke er fornøyd med og som koster mye penger å endre i etterkant. For flyt må man tenke på hva man gjør ofte.


Matvarer blir brakt til kjøkkenet, og videre ut på bordet i stua eller på terrassen. I en stue bør det alltid ryddes plass til minst ett personlig objekt, gjerne et arvestykke eller en gjenstand man har kjøpt utenlands, eller kanskje en lampe man har et spesielt forhold til. Dessuten er det viktig å løsrive seg fra stivbente regler om at enkelte møbler passer best langs en vegg og lignende. Dessverre er det slik at de fleste gode dataprogrammene til formålet er kostbare, og å få en konsulent eller arkitekt til å gjøre jobben er heller ikke noe som er morsomt for deg som lett får vondt i lommeboka. Panorama er et arkitekttegnet ferdighus med flatt tak, store vindusflater og stramme linjer.


Men det mest karakteristiske med dette huset er likevel den buede fasaden over terrassen som er med på å myke opp den ellers enkle og klassiske formen. Innvending byr boligen på en praktisk planløsning med romslige rom. Romslig hytte med åpen planløsning og hems.


Store vindusflater i stuen fra både spiseplass og sofagruppe gir fantastisk utsikt. Kan også leveres uten vinkelvinduet på kortveggen.

Planløsning mellom stue og terrasse må være slik at det er lett å manøvrere en rullestol. Da familien flyttet inn i det nybyggede huset, var stuen større enn forventet og ble vanskelig å innrede. Rommet har derfor bare fungert som TV- stue frem til nå. Familiens største ønske var å forvandle rommet til det som var den opprinnelige drømmen - familiens samlingspunkt. Jeg er for åpen løsning, noe vi også har.


Vi har barn og et lite hus, noe som kanskje burde tale imot åpen løsning, men romfølelsen det gir ville jeg ikke valgt vekk. Som Fru N over her kan ikke oppvaskbenken ses fra stua , og det er et stort pluss. Heller lukke inn TV-en enn kjøkkenet!


I interiørdesignerens stue er det ikke dører, men store åpninger som gjør at barn og voksne kan bevege seg lett rundt i allrommet. Hvis du har barn så sørg for at det er plass til store og små. La livet ditt innrede stua.


Filmkvel tid med familie og venner, eller bare å være deg selv. Våre stuemøbler lar deg skape et rom for å. Tepper skaper både liv og varme i hjemmet ditt. Et rom med teppe vil føles mykere og mer harmonisk enn et rom uten. Det handler om samhold.


Tepper er en perfekt romdeler og du kan enkelt skape forskjellige soner hvis du har åpen planløsning. Tenk over farger og materialbruk når du velger teppe. Kristin tenkte funksjon, luft og varme da hun innredet stuen. Hun har gått for en back to basic-stil og prøvd å reflektere dette i materialvalget.


På veggen henger speilet Dekor og et bilde med fuglemotiv fra Anouska.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg