onsdag 31. desember 2014

Hvor lenge må huset tørke før maling

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Maler du huset med en eksteriørmaling som er laget for å holde fuktighet ute, kan du risikere å stenge fukten inne hvis grunnflaten er fuktig før du maler. Myrland forteller at de har sett flere skrekkeksempler på dette opp gjennom årene. I de verste tilfellene må hele kledningen skiftes ut.


Hvor lenge bør man vente før man maler etter at huset er vasket?

Er det sommer og sol og du har vasket huset , holder det med et døgn, sier Dahl. Men vær påpasselig med skyggefulle hjørner og vegger, det er smart å vente med å male disse områdene til sist. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Vinduer tåler kraftvask, men om man lar det tørke på kan det bli skjolder, men kraftvasken.


Samme gjorde jeg da jeg vasket huset i fjor sommer før beising. Alt trykkimpregnert treverk må være tørt før man kan behandle det. Før betydde dette at man måtte vente et år før man kunne påføre maling eller olje, men slik er det ikke lenger.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Denne skal tørke opp på veggen før videre behandling. Les også: Hvor ofte bør du male huset utvendig? Jeg maler huset mitt med Drygolin Extrem og lurer på hva dere synes. Hvis jeg maler , hvor lenge må det være opphold før malingen klarer seg greit?


Den strålende sommeren har gjort at mange ikke fått malt huset som planlagt. Tradisjonell maling 4-år holdbarhet. Optimal - år holdbarhet. Du må handle ganger billig maling for kjøp langtidsmaling.


La det tørke fra to til tre dager, forteller Erik Bryng hos Jotun. Husk bare at trevirket må ha fått anledning til å tørke etter vasken før du begynner å male. Han mener at vi ikke må undervurdere viktigheten av utvendig.


Hvor ofte du må male kommer an på hvilket produkt du bruker, men med vannbasert maling kan du kunne vente opp i år før du maler på nytt. Lar du huset stå for lenge uten å få litt maling på seg, så har du mindre og mindre film som beskytter kledningen på huset , sier daglig leder i Maleriet. Veggen må også være skikkelig tørr før du begynner å male. Det verste jeg ser er folk som høytrykksspyler husveggen, lar den tørke et par timer i solen, og så begynner å male, sier Nilsson. Etter en omgang med høytrykksspyler tar det dager med sol og vind før veggen er tørr igjen.


Så lenge veggen ikke er synlig våt må det være greit å male. Gikk fint hos meg i alle fall, og veggene er som nymalte fortsatt. Gjelder jo, som nevnt her, å avslutte for dagen en stund før solnedgang, for duggfelling på våt maling gir matt vegg.

Mener det holder med en time eller to, men det avhenger jo også av lufttemperaturen. Han skal male huset for det er så sterk maling. Og hvor lenge isåfall må jeg holde meg vekke?


Dettr er oljebasert maling som ble brukt. Det gjøres oppmerksom på at Sens malingen tørker hurtig. På flater hvor det forventes ekstra god utflyt, som for eksempel på dører, anbefales det også bruk av en fordriver.


Vent med å male til veggen er tørr for morgendugg, og gi malingen tid å tørke før dugget kommer tilbake på ettermiddagen, råder Myrland. Maler du sent på høsten, bør du vurdere hurtigtørrende eller vannbasert maling for å oppnå et godt resultat. Vannbasert maling tåler høy luftfuktighet i tørkeprosessen bedre enn oljemaling. Men hvor lenge må vi vente? Unngå sterk belastning på gulvet de første 2-ukene etter at gulvet er malt eller lakkert, sier Thor Ingar Rønei teknisk sjef for TreStjerner gulvlakk og - maling.


Han forteller at folk som opplever at det nylakkerte eller nymalte gulvet tåler lite, som regel ikke har overholdt herdetiden. Noen ganger er det ikke ny maling , men kun en vask som er nødvendig for å igjen få en pen fasade. Når du skal male er vask en nødvendighet.


Bare tenk på hvordan utemøblene blir av skitt i lufta. Det samme skjer med husveggene. Før i tiden het det at du burde vente et år fra det impregnerte trevirket var satt opp til du begynte å male eller beise det. I dag kan du med fordel gå i gang litt raskere enn det. Det blir ikke særlig pent, men det motsatte, altså maling på beis, går helt greit.


Den store forskjellen mellom maling og beis, bortsett fra fargen, er hvor lenge det varer. Moderne maling kan holde i opp til år uten annet arbeid enn en veggvask innimellom, men malingen bevarer ikke nødvendigvis treverket like godt som beis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg