mandag 27. april 2015

Kjøkken farge på vegg

Lave Priser Og Rask Levering. HTH-kjøkkenet er mer enn bare et kjøkken – det er hjemmets samlingspunkt. Stilsikkert sortiment som blander dagens trender med tidløse klassikere. Farger vil også oppleves annerledes på en stor veggflate, kontra en liten fargelamell. Farger blir klarere og renere på en stor flate.


Se inspirerende bilder av kjøkken og finn de rette produktene.

Vegg LADY Pure Color,. Bytt farger på dette rommet. Jeg har lenge tenkt på å male kjøkkenet i en farge , men fikk aldri bestemt meg for hvilken.


I dette blå kjøkkenet , ser vi igjen innslag av varmt treverk, gulvet er viktig for lunheten i rommet, det samme er treverket på kjøkkenbordet. Det er spesielt elegant at veggen til venstre, ved vinduet, er i en mørkere nyanse av fargen på kjøkkenfrontene. Igjen, bruk av flere farger på frontene. I denne boligen er det svarte vitrineskap på motstående vegg i stedet, noe som gir et mindre massivt uttrykk.


Kjøkkenet er fra Kvik, med fronter i svartbeiset eik og benkeplater i svart laminat. Vurderer du å velge en farge som er uvant for deg, bør du kjøpe flere forskjellige prøvebokser som du kan teste på veggen , anbefaler Dagny.

Tenk også på at sterke farger gjerne fremstår som lysere når de kommer opp på veggen , mens lyse farger får et sterkere preg når du ser dem i stor skala. En del av jobben hennes er å følge med på trender. Sammen med kollegene reiser rundt på messer og trendseminarer i inn- og utland for å spore opp det hotteste innen interiør og oppussing.


Vi har lenge vært inne i en hvit periode på kjøkkenet. Fortsatt er det mye hvitt som selges, men vi ser at stadig flere nå vil ha farger hjemme. Mørke farger blir mer sarte på matte overflater.


I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. Det er ikke nødvendig å velge samme fargenyanse på over- og underskap – ei heller på skap på ulike vegger. En god hovedregel er ifølge Skifjeld å velge tungt i bunn. Det kan lønne seg å velge den fargen som vil fremstå tyngst på underskapene og en lysere farge på overskapet. Dette vil gi bedre balanse i de fleste tilfeller, sier.


Et godt råd kan være å male alt treverk i boligen i en nøytral farge – så er treverket med på å skape en ”rød tråd” i boligen, selv om du har forskjellige farger i rommene. Et svart kjøkken virker mindre rungende med en mørkeblå vegg. Er du av den modige typen når du fargelegger hjemmet ditt, tar du kanskje sjansen. På kjøkkenet kan det være lurt å velge en malingstype som tåler litt mer vask! Fargene inntar stadig flere rom i hjemmet, og kjøkkenet er ikke noe unntak.


Folk har i mange år generelt gått for hvite kjøkken , men nå er farger på kjøkkenet noe som forsiktig blir mer populært igjen, sier Ola Danielsson, produktsjef hos Ballingslöv, som Drømmekjøkkenet er en del av. Hos MAXBO finner du kjøkkenplater i utallige farger , typer og design.

Forny kjøkkenet på noen timer. Innredningen blir grå og gulv og benkeplate er også i en gråtone. Skal til å pusse opp kjøkkenet.


Har vurdert å bare ha vit og heller sprite opp litt med fargerike detaljer, men det kan fort bli litt kjedelig. Er litt redd for at kjøkkenet skal bli for ensfargen. Hvilken farge ville dere valgt til vegger og mellom benken og overskapene? Hele leiligheten er sofistikert fargesatt og med interessante kombinasjoner. Den rosa stuen (som vi ser hjørnet av på bildet over) er i en farge vi har hatt mange fordommer mot, men rommet, lunheten og elegansen vi ser her, er et godt bevis på at fargen ikke bør avskrives.


Matte, diskrete vegger i kontrast til blanke, lekre lister blir for eksempel aldri feil. Fargeeskperten sier det også er viktig å tenke på belysning når du velger hvitfarge. Valg av lyskilder er alfa og omega for at en farge skal fungere. Tilfører du LED eller halogen, vil fargen nødvendigvis se kjøligere ut ettersom lyset er blålig. Farger til ulike rom – Hvilket rom du skal male har mye å si for hvilken farge du bør velge.


En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger , som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi. Hennes beste råd er å teste farger , møbler og materialer sammen før du velger veggfarge. En kald grå vegg mot en varmgrå sofa, kan plutselig få sofaen til å virke på både gul og skitten i tonen, mens veggen på sin side drar seg blålig og kal forteller fargeeksperten. Du bør unngå helt hvite farger på soverommet hvis du sover dårlig. Din største fargetabbe?


Det er en rød murvilla på andre siden av gaten der jeg bor. En av mine lyse vegger i stuen ble helt rosa i formiddagstimene da det røde huset fargesatte veggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg