fredag 17. april 2015

Sprengstein mur

Forside Grunnarbei mur og betong Komprimering av sprengstein ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Det skal være knuste masser uten nullstoffer (pukk) under og bak støttemuren noe som som gir god drenering. I fyllingen bak og under de knuste massene kan man med fordel benytte sprengstein. Fiberduk benyttes for å skille stedlige masser og pukk både under og bak muren mellom pukk og sprengstein.


Dette er for mur utført i sprengstein.

Tykkelsen på muren tilpasses høyden på muren. En fleksibel mur som enkelt følger formene i hagen. Muren kan settes opp som rett, buet eller i sirkel. Murer over meter defineres som en høy mur. Drenerende masse fylles deretter i nettet slik at dette holdes på plass.


I tillegg til å formidle sprengstein kan vi også frakte det over hele Oslo og Akershus dit du behøver den. Vi har også mulighet til å levere selv i vanskelig terreng eller på steder med gjerder og murer da våre transportalternativer kommer med vanlig tipp, sideveis tipp, kran og grabb. I tillegg er her en uferdig avslutning mot nabotomten over, med en mur og sprengstein som ikke ligger fast og som faktisk kan rase ut.


Det ser ganske drastisk ut når vi setter i gang med å lage høye murer mot naboen over, og jeg innrømmer at jeg var ganske spent på om det ville virke overveldende.

Presset mot muren er størst i den nedre tredjedelen. Hvis du skal bruke mørtel, som jeg også har tenkt, så er det viktig med god drenering ved foten av muren. Skifer trinn Brukes til trinn, avdekning mm. Hvordan lages egentlig et fundament (når det ikke er fjellgrunn) for en støttemur som skal være meter høy og tilbakefyldes med sprengstein for så å ha vei på toppen? Støpes det da et fundament som går på innsiden av muren med forskaling som går opp i muren ? Ved beskrivelser av naturstein murer synes vi det ofte mangler en del punkter for å sikre tilstrekkelig.


Som bak-fyll i muren gir høvelig sprengstein best stabilitet. Ved murer over m høyde anbefales dreneringsrør i tillegg. Massen bak skal være både drenerende og stabil, sprengstein eller sementstabilisert singel.


Ved sikting blir 0-stoff sortert ut slik at produktet hovedsaklig ikke inneholder støv. Pukkprodukter brukes til drenering, veifundament, fylling, jernbanepukk, betongtilsetning, underlag for bygg, friksjonslag for betong og tilsetning bak murer for god drenering. Beste måte å få levert større pukkstein på er med tippbil.


Naturstein av høy kvalitet til innvendig og utvendig bruk. Vi leverer blandt annet granittmur, støttemur og kantstein. Kontakt oss for et godt tilbud! En mer gjennomgripende revisjon av Prosesskode vil starte snarligetter denne utgivelsen , og da vil det bli gjort endringer av de beskrivelsene som vedrører elektrofaget, samt en etterlengtet oppdatering av hovedprosess Grøfter, kummer og rør.


For friksjonsmasser (grov silt, san grus, sprengstein ) skal analyser utføres på effektivspenningsbasis. Finkornige jordarter (fin silt, leire) analyseres vanligvis på totalspenningsbasis eller med udrenert effektivspenningsanalyse for relativt hurtige lastendringer mens det benyttes effektivspenningsanalyse for drenerte (langvarige) forhold.

Vi gjør oppmerksom på at priser er oppgitt som stipulerte priser ink. Levering: Man må kunne påregne dagers leveringstid. Du kan faktisk sette opp en mur uten å bruke betong i det hele tatt. Vi snakker om å bygge med forskjellige typer murblokker som stables og sikres på forskjellige måter. De blir stabile på grunn av vekt, låseprofil og eventuell jordarmering.


Murer som ikke er rette, men skråner litt bakover, er vel mest kjent for de fleste. Siste prosjektet mitt på tomta, lødd 40m tørrsteinsmur H 0. Blandingsstein med stort innslag av sprengstein , plukket og kjørt hjem med tilhenger, fin mosjon og avkopling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg