fredag 17. april 2015

Maling av tremøbler

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Hagemøbler til lave priser.

Billige møbler med kvalitet hos Chilli. Hvordan male møbler - stol. Denne bruksanvisningen gjelder for ubehandlede og tidligere malte møbler av treverk.


I videoen nedenfor ser du maling av en stol. Anslått tidsbruk: noen timer, avhengig av type møbel. Brukte møbler kan du få til en svært billig penge, noen ganger helt gratis.


Ofte er gamle ting mer solide en det som produseres i dag. Har du en gammel furukommode eller andre møbler som kunne nyte godt av et par strøk maling ? La deg inspirere til å skape et flott møbel eller en stilig kommode i løpet av helgen.

Det er et hav av vakre LADY farger å velge mellom! Finn fram den perfekte nyansen til ditt prosjekt! Vår Original Panellakk kan blandes i mange ulike farger. Panellakk er en transparent behandling av treverk, og overflaten vil gi en matt eller halvblank overflate, alt etter hvilken glans du velger på produktet. Påfør panellakken vått-i-vått og la tørke.


Oljing egner seg best for møbler i edeltre, som for eksempel teak. Disse tresortene skal holde seg lenge, selv om en ikke behandler dem, men mange foretrekker gløden oljete møbler får, fremfor grå og tørre tremøbler. Tremøbler som står ute bør oljes en til to ganger i året, litt etter værforholdene der du bor. Gamle og malte tremøbler.


Riktig gamle utemøbler som fremdeles er solide i sin konstruksjon, kan bli små perler i hagen igjen med noen strøk maling. Oljemaling er ofte å foretrekke på tremøbler som skal stå ute, men maling som gir mindre avgassing er også et godt valg. Et kjøkken- eller stuebord kan bli som nytt etter en omgang med sandpapir og noen strøk med lakk.


Før du skal male møbler så er det viktig at lakkede flater (rester av gammel oljemaling, eller lakk) pusses ne så det blir matt og ripet opp. Så bruker man en heftegrunn, og så maler man med den fargen man vil ha. Da bruker man maling som er beregnet på møbler, eller typen man bruker på lister. Tørk fortløpende av den overskytende beisen.


Husk ved beising er det klokt å prøvebeise på et stykke overskuddstre, eller eventuelt på undersiden av bordplaten, innsiden av en skuff etc. Forsegl beisen før sluttbehandling.

Når rustflekkene er mettet med olje og har en silkematt glans, skal det hele tørke over natten før maling. Bruk en egnet metallprimer og maling. Vær ekstra grundig med forarbeidet før du maler nedløpsrør, takrenner og andre detaljer i blikk og metall. Da holder overflatene seg fine lenge. Riktig maling beskytter dessuten mot rust og gjør at huset fremstår som pent og velholdt.


Firmaet har flere eiendommer i Oslo-området på faste vaktmesteroppdrag. Ta kontakt for nærmere befaring. Er det en gammel ”organisk maling ” kan du som regel ”spyle den bort”, men som regel må en jobbe litt, en litt stiv børste gjør jobben lettere. Er det flere lag må du gjerne ha på ”vellingen” i flere omganger. Benytt alltid et kar av metall når du blander vann og Kaustisk soda, det kan bli svært varmt, og plastkar kan smelte.


Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer?


Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Du kan også male selv om møbelet er behadlet tidligere. Du slipper å se strukturen av treverket eller spor av kvister. Men maling er også det alternativet som krever mest forberedelser og nøyaktighet.


Men tremøbler behøver regelmessig vedlikehold og rengjøring for å få en verdig alderdom. I denne artikkelen får du blant annet tips til hvordan du bør behandle tremøbler med ulik overflatebehandling, slik at du får glede av møblet ditt i mange år fremover. Etter at overflatebehandlingen er ferdig er det viktig å skylle godt med rent vann for å fjerne rester av lut, maling , lakk og beis.


Prosessen med luting og skylling bør ikke ta for lang tid siden treverket og sammenføyninger i møblet kan skades ved å bli mer gjennomtrukket av vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg