tirsdag 7. april 2015

Nedbrytningstid plast

Finn laveste nettpris her. Nedbrytningstid for epleskrotter. En epleskrott har en nedbrytningstid på to måneder, en bomullstrøye fire måneder, en avis seks uker og en melkekartong tre måneder.


Havet tilføres store mengder avfall. Plast og andre lite nedbrytbare materialer kan bli værende i miljøet i hundrevis av år og skade dyr og mennesker. Plast er et syntetisk materiale som brukes til en lang rekke formål. Noen eksempler på bruk er emballasje, byggemateriale, leketøy, kirurgiske implantater, møbler og teknisk utstyr.


Plast som som leveres til gjenvinning blir en del av det sirkulære kretsløpet og kan gjenbrukes i nye plastprodukter. Hvis plasten havner i naturen er den til skade for dyr og økosystemet. En plastflaske har en nedbrytningstid på 4år, mens for eksempel EPS (isopor) har en nedbrytningstid på år. Plast kan formes til fibre eller i filmer, og har mange bruksområder, fra industri til hverdagslige ting som skåler eller klær. Detta innebär att mycket av den plast som tillverkats fortfarande finns kvar i en eller annan form i vår miljö.


Nedbrytningstid plast

Plast kan inneholde miljøfarlige stoffer i tillegg til at det har lang nedbrytningstid i naturen. Begge deler er en utfordring for miljøet og kan skade både dyr og mennesker. Her finnes et undervisningopplegg der elevene introduseres til temaet plast , ved å utforske sin egen tannkrem. Og skal vi komme dit, må vi starte med forbud mot alle de plastproduktene som enkelt kan erstattes av fornybare og nedbrytbare materialer. Det plast har gemensamt är att det är lätt, oftast billigt, rostfritt och isolerande.


Man tänker att plast är tillverkat av olja, men det kan även komma från andra källor. Det finns plast som kan brytas ner i naturen. Förnyelsebara råvaror som stärkelse, mjölksyra eller etanol från sockerrör kan också bli till plast.


Papirposer er bedre enn plastposer både fordi plast er et fossilt produkt som vi bruker olje for å produsere, og skaden plastposer og annen plastemballasje gjør når den havner på avveie. For eksempel en sekk eller et handlenett vi kan bruke flere ganger. Plast utgjør et betydelig forurensningsproblem, da de fleste plastforbindelser er meget holdbare og nedbrytes langsomt i naturen dersom det ikke tas spesielle hensyn ved produksjonen. Plast er energirikt, og flere plasttyper kan gjenvinnes for resirkulering.


Hvert år havner over millioner tonn plast i verdenshavene, og forbruket bare øker. I tillegg til at plast har lang nedbrytningstid , eller aldri brytes ned i det hele tatt, inneholder mange typer plast miljøfarlige stoffer som også følger med i plastens farlige syklus. Det produseres enormt mye plast i verden. Anslag går ut på at mellom én og ti prosent av dette ender opp i havet.


Plast har svært lang nedbrytningstid. Dette utgjør flere millioner tonn. Det er ikke bare fisk som lider under plast -forsøplingen. Noen fugler bruker også plast til å bygge reir, noe som igjen fører til at fuglene kan vikle seg inn i plasten og dø. Det beste med plast er at det finnes så mange forskjellige typer plast , som alle har ulike egenskaper.


Noen plasttyper er bøyelig og vanskelig å ødelegge, mens andre er bøyelig og lett å ødelegge. Vi har hard plast og myk plast. Uansett hva vi skal lage, så finnes det en type plast som passer perfekt.


Hav og strender flyter av plast Slitesterk. Plasten Plumbo-flaska er laget av kalles på fagspråket PE-HD og har lange karbonkjeder som er bundet sammen med hydrogen. Kjedene ligger oppå hverandre i krystallinske enheter som gir materialet stor slitestyrke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg