mandag 13. april 2015

Alkydmaling

Med tilblanding av linolje kalles den ofte alkydforsterket linoljemaling. Brukes over vannlinjen på stål, tre og glassfiber. For bruk både utendørs og innendørs. Kan overmales etter timer ved °C.


Men den kan fortsatt være et utmerket valg til innendørs treverk, for den gir en sprø, robust og glatt overflate, som er enkel å rengjøre.

Akrylmaling vinner stadig større innpass – også på annet enn vegger og tak. Alkydmaling – populært kalt oljemaling – lukter kraftigt. Hvordan søke alkydmaling ↑ Søknadsprosessen alkyd produkterutført av sprøytepistol, pensel eller rull.


Hvis man lagt merke til at i prosessen med emalje i banken begynner å tykne, bør den fortynnes med white spirit eller terpentin. Et annet alternativ kan være en alkydoljemaling som er white-spirit tynnet. En alkydmaling vil ha større toleranse mot direkte sollys ved påføring, og ha raskere tørketid enn linoljemalingen. Begge malingstyper oksiderer, og bruker derfor lengre tid å tørke enn vannbaserte produkter.


Tenkte å male ny blå stripe på skroget på min nyinnkjøpte båt.

Lurte derfor på om noen her på forumet har god erfaring med Biltema sin alkydmaling ? Produkter til en aktiv fritid eller friluftsliv på land og vann. Her finner du også artikler for aktiviteter og trening i eller utenfor hjemmet, med. Vi har de overordnet typer maling som er hhv.


Det kan klart at anbefales at adskille akryl og alkydmaling , men skulle man absolut bevæge sig ud i blande de to produkter, er det at foretrække at male med vandbaseret. Både akryl og alkydmalinger har gode og dårlige egenskaber. Maling på terpentinbasis kaldes også alkydmaling og gør overfladen hår blank og meget vandtæt.


Den terpentinbaserede maling hæfter godt på vanskelige overflader og er nemmere at stryge ud end plastmaling, men opløsningemidlet terpentin er usundt at indånde i længere tid. Alkydharpikser brukes i alkydlakker, alkydmaling og for øvrig som tilsetning (mykner) i herdelakker på basis av fenol- og aminoharpikser og i celluloselakker. Hos MAXBO finner du metallmaling til utvendig bruk. Merke: Bengalack og Hammerite.


Kjøp på nett eller i butikk. En utendørs moderne oljemaling med spesielt lang holdbarhet. Malingen har svært god beskyttelse mot det tøffe og varierte norske været, og har langvarig farge- og. Myterne flyver tæt, når snakken falder på alkydmaling og akrylmaling.


At male med akryl er som at pakke sit hus ind i en plasticpose”, lyder det fra den ene front, og så råber den anden front, at “terpentin fjerner træets eget forsvar”. Men hvad er sandt, og hvad er falsk?

Jeg er plaget med astma, og når vi kjøpte hus for år side og malte alle rom innvendig, brukte vi vannbasert maling. I hulemaleriene finnes det spor av maling bestående av sot, fett, blo leirejord og annet. Det har siden vært en rekke oppskrifter for bestandig maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg