mandag 30. november 2015

Glatt tak inne

Sjekk ut Glatt Tak Inne. I så fall kan takplatene jevnes ut med sparkelmasse og armeres med en tynn underlagsduk. Kona vil ha glatt gipstak tak i stua i vårt eldre hus med slitene takess. Jeg tenkte mer på å legge opp nye takess, å lage glatt gips tak med sparkling tar mye tid. Kan noen liste meg hvilke takprodukter som finnes i det norske markedet så vi kan se hvilke alternativer vi har?


Et lyst tak får rommet til å se større og luftigere ut.

Et mørkt tak kan oppleves tungt og gi inntrykk av lavere takhøyde. Blank maling reflekterer lys og matt maling skjuler ujevnheter. Det finnes mange ulike typer tak , som slette tak , takplater, panel eller ferdigmalt takpanel i MDF.


I stua vår, som er ganske stor, er det tak -ess plater i taket. Vi ønsker oss i utgangspunktet et glatt tak , og vurderer derfor å montere gipsplater. Forside Tapet, farge og maling Hva finnes av muligheter for tak inne : Panel, plater, tapet etc.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Smartpanel Tak egner seg både til nybygg og renovering.

Endelig kan vi snart si farvel til sprekker langs kantene, tak ess og spot skinnene som sto her da vi flyttet inn. Noen som har erfaring med å sparkle skjøtene i taket? Vil det sprekke dersom vi ikke legger duk?


Hos MAXBO finner du et stort utvalg av innvendig panel. Både behandlet og ubehandlet. Kjøp på nett eller i butikk.


Vi har et stort utvalg av innvendig panel i flere tresorter, både ubehandlet og behandlet. Ferdigmalt panel for vegg og tak. Treets gode og unike egenskaper som et pustende, varme og fuktstabiliserende materiale blir ikke svekket.


Du velger fargen og profilen du synes passer best for å skape det rommet du ønsker deg. Takplate som er ferdigmalt i hvit farge. En takplate med en glatt og fin overflate.


En allsidig plate med kjerne av trefiber som gjør den stabil. Platene er behandlet med strøk maling og strøk lakk. Enkel montering med not-fjær-fas.


Platene skal spikres skjult på lekter, slik får man et ferdig tak uten etterbehandling. Taklistene males eller beises normalt i samme farge som taket. Kjenner du deg igjen?

Male tak bør ikke være noen sak, og det er det ikke heller, bare du tar de rette grepene. Mange mener mye om tak og det finnes forskjellige fremgangsmåter for å få et flott resultat. De skal jo også bære gipsplatene, så det krever en solid innfesting.


For å være på den sikre siden bør du skru samtlige bord fast til underlaget. Men det er fort gjort, og når det er på plass, kan du i løpet av bare ei helg få deg et helt nytt, glatt tak i stuen. Her har vi brukt gipsplater av god kvalitet. Nå er alt mulig når det kommer til paneler i tre! Hvordan velge riktig tak ? Hvilket tak passer til ditt hus eller hytte?


Tåler takkonstruksjonen vekten av takstein? Den viktigste oppgaven er å holde taket tett, men det skal også være pen å se på. Det skal stemme både historisk og estetisk med huset. Her kan du lese mer om hvilke taktekkinger du kan velge mellom og fordeler og ulemper de.


Antikk tak og Brilliant tak. De lydisolerende egenskapene platene har gjør det vanskelig for lyd å trenge gjennom. Sandsparkel kan være en løsning. Men den er veldig finkornet, og krever at veggen sparkles helt glatt.


Det betyr en god del øvelse. Derfor er svaret multipuss. Den har en grovere kornstørrelse, og gir en mer rustikk overflate, slik at du ikke trenger å sparkle overflaten helt jevn.


Multipuss kleber på stort sett alt, også malte flater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg