mandag 23. november 2015

Må man grunne impregnert treverk

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert , har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Men hvordan skal disse materialene etterbehandles, og hvor lenge må man egentlig vente før de kan males?


Før i tiden het det at du burde vente et år fra det impregnerte trevirket var satt opp til du begynte å male eller beise det.

I dag kan du med fordel gå i gang litt raskere enn det. Det er to typer treverk , uhøvlet og høvlet. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk , før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL.


Ubehandlede overflater må alltid grunnes. Utvendig er det særlig viktig. Der er overflatene hele tiden utsatt for fukt, gjennom regn og annen værpåvirkning, og grunningen forhindrer at fukten trekker inn.


Når det gjelder å male impregnert trevirke.

Impregnert tre er teknisk sett holdbart uten vedlikehold. Når man ofte velger å overflatebehandle treet er det hovedsakelig av estetiske hensyn. Du kan fint male trykkimpregnert treverk , bare du sørger for å. Hvor lenge bør man vente før man maler trykkimpregnerte materialer?


Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er. Venter du for lenge med å overmale kan grunningen miste denne effekten og du må grunne på nytt. Ein beis held i tre år, seier han. Felles for dette er at det kun er på områder med impregnert treverk. Den skulle også være slik at man ike trengte grunning.


Som alt annet treverk , må også terrassebord behandles. En pigmentert vanntynnbar grunning for nytt og værslitt treverk. Kvistlakk er et spesialprodukt for kvister i treverk. Kvister utskiller harpiks, eller kvae lenge etter at treet er felt. Stoffet misfarger malingen, og det blir mørke skjolder.


I noen tilfeller pipler det ut en dråpe harpiks fra kvisten. En god forbehandling med kvistlakk hindrer at dette skjer. Furu har mer kvae enn gran.

Både ubehandlet og trykkimpregnert tre forvitrer i sol, vær og vind. Står det for lenge ubehandlet vil det bli sølvaktig grått i overflaten. Dette grå treet må stålbørstes og vaskes bort før man kan behandle det videre. Dessuten er det en god. Har du en annen type terrassebord (for eksempel Kebony eller kompositt), skal disse behandles annerledes.


Hvordan bør du vedlikeholde impregnert tre. Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering. Materialene som er brukt er impregnert trevirke, så sitter altså igjen med. Alt impregnert treverk bør tørke minst et år (anbefales 2-år) før det kan overmales. Derfor spiller det ingen rolle om du tørker det i et år eller to.


Du må nesten la det være være igjen en viss del flate som er ubehandlet, og som kan slippe ut fukten, det er i alle fall min erfaring. Hos Byggmax kan du velge i et bredt utvalg skruer, alle designet med utendørsbygging for øyet. Vet du ikke hvilke skruer du bør velge hjelper vår dyktige kundeservice deg med alt du måtte lure på. Med verktøy, skruer og impregnert trevirke fra Byggmax er du klar til å ta fatt på jobben og realisere terrassedrømmen!


Gammel ubehandlet panel må alltid vaskes før maling. Tips: Treverk beveger seg hele tiden. Ved å grunne panelbordene før oppsetting unngås sprekker mellom panelbordene.


Velger du denne framgangsmåten må hele prosessen gjennomføres: kvistlakk, utskraping av kvaelommer, sparkling og et strøk grunning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg