torsdag 5. november 2015

Male tapet på badet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Se bilder, les kundeomtale og book!


Bestill hotell i Male By.

Har du funnet fargen din til badet ? Her ser du våre mest populære farger til badet. Hvis du vil prøve deg frem og fargelegge rom så trykk Se flere farger’ og prøv vår store fargevelger. Her på siden får du også inspirasjon, veiledning og how to-guides til grundig renovering av badet eller en oppfriskning av vegg- og dørfarger. Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Våtromssystemet, som består av tapet , grunning og maling, er klassifisert som vanntett (i Sverige).


Det åpner for bruk der vann har direkte kontakt med veggen. Løsningen anbefales til alle typer vegger: puss, betong, gipsplater, sponplater o. Du trenger ikke å velge fliser over det hele, selv om mange synes det er praktisk.

Velg et tapet , eller tapetser halve veggen og ha fliser på resten. Da skaper du en unik stil. Tapetet Swan Lake Wallpaper her er fra Nina Campbell. Det passer utmerket sammen med rosa dusjforheng. De fleste tapeter er vannfaste eller vaskbare.


Les også: Kan du ha tapet på badet ? Disse systemene består av tapet , grunning og maling, og for at du skal få et tett og sikkert resultat, bør du benytte alle tre og følge bruksanvisningen fra produsenten. Det anbefales ikke å male eller tapetsere over et vinyltapet uten å først spalte tapetet, sier han. Men når tapetet er spaltet, er veggen klar for å males eller tapetseres på ny. Før du maler må sjekke at tapetet sitter godt fast til veggen og ikke klipper i endene eller skjøtene.


Der det er løst må det etterlimes. Nytt bad med tapet Ut med gammel mønstrete vinyl, inn med ensfargete fliser og sobert tapet. For de fleste er fliser mest aktuelt når badet pusses opp, men for eierne av badet du kan se til høyre var det ingen tvil da de skulle kvitte seg med 80-tallsflisene.


Den er kanskje ikke enklest å male på da overflaten blir meget avvisende. Jeg burde ha presisert det. Den danner nok ikke membran, men det gjør ikke våtromsgrunning heller, ivertfall ikke et membran jeg ville stolt på. I taket trenger man ikke membran uansett.


Det er ikke alltid pengene strekker til når du skal male bad. Eller det kan være andre grunner til at du ikke ønsker eller kan pusse opp hele badet akkurat nå.

Men ønsker du allikevel litt forandring, er det enkelt å gi rommet en “makeover” med litt maling. Det er også veldig tidsriktig å kombinere malte flater med fliser i våtsonene. Inntil avslag - spar stort! Reserver ditt Hotell i Male online.


Hvis badet trenger litt oppfriskning, og tid og økonomi ikke ligger til rette for den helt store oppussingen, kan du gjøre mye med maling. Spesielt hvis du tør å velge nye, friske farger og male et par skap- eller skuffefronter. Her kan du se vårt forslag til en fargeoppfriskning og hvilke produkter du trenger.


Ulike tapet er papir, vinyltapet, tekstil, Easy up tapet (Fiber) og veggfornyer. Forskjellene går på materialet, vaskbarhet, trykk-kvalitet og oppheng. Før du begynner må du sjekke hvilket underlag som er på veggene fra før av. Hvis du har gamle fliser eller plastmateriale på veggene fungerer det ikke å male rett på veggen. Male : Velg maling med omhu – særlig dersom det er gulvfliser som skal males.


Vanntynnet oljemaling kan brukes på fliser i tørre rom og tørre soner på badet , men tåler ikke vannsøl som blir liggende litt. Løsemiddelholdig oljemaling er et sikrere valg for gulvfliser, som for eksempel den ekstra robuste Trestjerner Sigural Epoxy. På badet er det fliser nederst og panel øverst.


Badet er ellers greit nok, men tenkte å friske opp litt med å male panelingen. Vil tro at det er furupannel Noen tips for å se hvordan forskjellene er i henhold til gran? Ser ellers at gran gjerne er anbefalt hvis man skal ha paneling på ba men tror ikke det er det som er brukt her. Badet mitt er et kapittel for seg og egentlig hadde jeg vel trengt omtrent 1laken på å fikse det, men det har jeg ikke nå så derfor - kan jeg male baderomstapet?


Den er litt slamsete i noen av skjøtene, kan det bare limes på nytt og så males eller er det like greit å rive av hele skiten og sette opp ny tapet ? Avløpet tar med seg chi ut av rommet. For å unngå det skal man stenge toalettlokket, sette i proppen til badekaret og stenge døren til badrommet. Speil på badet må sitte i rett høyde slik at hele hodet kommer med.


Bruk klare og rene farger på badet – det skal oppleves friskt! Badet vårt er bygget etter forskriftene, både varmekabler og baderomsmøbler fungerer tilfredsstillende. Likevel var ikke badet noe hyggelig sted å være. Gulv og våtsoner var flislagt med brune og gule fliser og veggene tapetsert med rosablomstret tapet , med andre ord hadde badet et utdatert stilinntrykk.


Tapet , maling, vinyl eller fliser? Fagsjef ved FFV, Bjørn Grimsru forteller at det er flere gode løsninger for belegg på badet når man skal pusse opp. Fliser er et meget slitesterkt overflatemateriale.


Badet er ikke lenger det lille rommet man steller seg på om morgenen. Da kommer også ønsket om å skape en mer personlig stil. Hvite fliser på veggen og grå, sandfarget eller blå fliser på gulvet var standard lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg