tirsdag 23. september 2014

Labrador farge hus

En mørk, gulaktig grå tone. En go mørk gråtone for bruk utendørs, vil oppleves som lun og gyllen. Store hus kan med fordel males mørkere farger.


Store, helt hvite hus kan lett bli litt ruvende og kontrastfylte til omgivelsene. En hvittone trenger ikke brekkes mye for at den plutselig føles mykere og mer omgjengelig.

Uansett ser vi stadig at flere velger mørkere farger til huset i disse dager. Når du skal tenke på terrassefarger inntil disse fargene, bør du velge en farge med litt lunhet, ikke kalde grålige. Slik finner du rett farge til huset. Her føler man seg velkommen!


Ytterdører og grunnmur har 14Labrador, ca. Vil ha den litt mørk, så labrador , grå skifer og front er aktuelle farger. Den ser jo hvit ut, men er ikke kritt hvit.

Ny farge på gamalt hus – ønsker forslag – labrador. Hus med moderne arkitektur kan med hell velge litt dypere farger. Klassiske gråfarger som Grå Skifer, Front og Labrador er på fremmarsj.


Dette er nøytrale farger står flott til omgivelsene, nesten uansett farge på naboens hus og omgivelsene for øvrig, sier Klæboe. Med Butinox Futura kan du velge mellom et elegant helmatt utseende eller et stilrent halvblank utseende. Prøv fargevelgeren og finn den fargen du liker best. Grunnmuren har fått en dempet, lys farge for en naturlig overgang til terrenget.


Mørke hus fremstår som mindre ruvende enn hvite og lyse hus. Spill på lag med naturen, og husk at mørke farger ofte gir en mykere overgang til vegetasjonen rundt boligen! Her er huset fargesatt med en mørk hovedfarge i kontrast til lysere detaljer. Samtidig er det nettopp ønsket om å bryte med det hvite som driver noen til nå å bytte farge på huset. Her er det fargene Jotun Kontur på veggen og Jotun Labrador på døren.


Til hver hovedfarge gis konkrete anbefalinger om passende farger for staffasje, grunnmur og terrasse. Aldri har det vært enklere å gi huset en harmonisk helhet. Hus ved skogen er mer utsatt for begroing, og hus ved veggen mer utsatt for forurensning og trafikkstøv og det kan kanskje lønne seg å velge en mørkere husfarge som ikke vil fremheve dette.


Det er fint å bruke flere farger på et hus , for eksempel kan tre farger skape en god harmoni.

Du kan bruke farge for å fremheve og skjule detaljer, for eksempel vil sorte detaljer ramme huset inn, mens hvite detaljer gir en klassisk tilnærming. Det kan være smart å prøve fargen på en plankebit før du setter i gang med malingsjobben. Blir en labrador morsk eller finner på å forsvre eierene så kan de bli ganske sinna.


Bare husk på dette, selv om de virker ganske kosete sånn ellers. En annen ting du skal være ganske obs på at fargen på de svarte labradorene i dag blir fort grå, dette har noe med hvordan de har blitt avlet på. Ingenting er så vakkert som et kulørt hus i flott natur. Flere burde tørre å velge litt farge utendørs, alle må ikke ha grå hus ! Et hus skal ikke skille seg fargemessig mye ut, hvis ikke spesiell grunn. De skal ikke være skrikende eller for kulørsterke.


Harmonerende farger på hus i tettere bebyggelse er en fryd for øyet! Hvilken farge som har den ønskede effekten, avhenger av hvor huset befinner seg. I naturen blir et hvitt hus meget synlig, men i et nabolag med flere andre hvite hus , fremheves det ikke like godt, sier Per Nimér. I mindre urbane strøk vil brune og grønne farger skli mer inn i omgivelsene.


Hvis en skal fargesette hus mot natur er det ofte farger med mye sorthet mot liten mengde farge som fungerer best, og ikke minst i naturens egne fargetoner. Et lite tips fra eksperten er hvite hus i åpne områder, sort og grått eller rødt mot grønn vegetasjon, og ikke minst harmoni i kulører i byggefelt. Vi kommer sjøveien til Trondheim og skal se på byens farger. Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling.


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg