fredag 19. september 2014

Maling av hagemøbler

Felleskjøpet har et stort utvalg av hagemøbler , alt etter ditt behov! Vi hjelper deg med å finne det riktige utstyret som passer ditt behov! Kampanje på mange utvalgte varer.


Se de utvalgte varene her! På utkikk etter Hagemøbler?

Besøk vår nettbutikk! Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser.


Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Litt maling gir uterommet umiddelbar fornyelse, spesielt om du velger spreke farger.

Her er fremgangsmåten for maling av hagemøbler. Sjekk at tidligere maling hefter godt. Flaker malingen må den skrapes av. Etter vask og rens av treverket, er møblene klare for ny behandling.


Fibrene i treverket reiser seg når det blir vått. Da blir overflaten ru. Puss med slipepapir for å få en glatt flate. Maling av nye møbler.


Også nye hagemøbler må males og beskyttes mot sol, varme, regn og ruskevær. Sett inn hele møblementet med Tinova Wood Base Oil. Stryk ekstra fyldig på endetreet. La tørke til neste dag før du fortsetter behandlingen.


Grunn så alt med Nordsjö Tinova Primer Exterior. Jernmøbler tåler å stå ute, men trenger å friskes opp etter noen år. Da kan de bli like gode som nye hagemøbler.


Før strøk med grunning må møblene være rene og tørre.

Løs maling og rust kan fjernes med en stålbørste. Uansett om din uteplass er i form av en hage, en balkong eller kanskje en brygge så er den et herlig fristed for å nyte fred og ro. Legg litt ekstra omtanke på denne plassen og la møblene i alle former og størrelser bli sommerfine ved hjelp av maling.


Alt treverk blir påvirket av vær og vin og spesielt solen kan ha en innvirkning på treverket. Fortvil ikke hvis malingen begynner å flasse av hagemøblene dine, dette betyr ikke nødvendigvis at hagemøblene er ødelagt. Alt malt treverk har behov for å bli frisket opp – spesielt malt treverk som står utendørs. Malte hagemøbler i tre kan bli slitt og stygge med tiden.


Enten du har slitne møbler du vil fornye, eller gamle du har kjøpt brukt, kan maling av tremøblene dine være en billig og bra løsning. Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer?


Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Av maling anbefales dør- og vindusmaling. Den har høy glans, og er mer slitesterk enn veggmaling. Hagemøbler i metall er stødige og egner seg godt på steder med mye vind.


En rekke av de nyere hagemøblene i metall er gjerne belagt eller behandlet med et materiale som gjør dem vedlikeholdsfrie, for eksempel gummibaserte materialer eller epoxy. Slik behandler du hagemøbler i metall som ikke er rustrfrie. Bruk en forvask eller husvask som passer til tre. Hos Bengts Arendal får du både kvalitet og gode priser. Vask også nye møbler hver vår.


Vi har gulv, maling , hagemøbler , garderobe, skyvedører, laminat, parkett og mye mer! Oppfriskning av gamle og malte tremøbler Riktig gamle hagemøbler som fremdeles er solide i sin konstruksjon, kan bli små hagejuveler med noen strøk med maling. Oljemaling er ofte å foretrekke på tremøbler som skal stå ute.


Påfør sopp- og algedreper og grunn med Visir oljegrunning. Det kan være flere grunner til å gi hagemøblene et strøk maling eller to. Men, om du kjøper nye hagestoler med teak-look, kan du med fordel gi dem et malingsstrøk for å gjøre dem litt friskere i fargen. Med få grep blir gamle og slitte hagemøbler som nye. Hos MAXBO finner du hagemøbler til din stil - enten du har liten eller stor uteplass.


Kjøp på nett eller i butikk. Hvis treet ikke blir tilført ekstra olje eller maling som kan beskytte overflaten vil den naturlige nedbrytningen av det begynne. Det gjelder særlig hagemøbler av tre, som er særlig utsatte for vær, vind og sol. På grunn av hagemøblenes mange vannrette flater som regnvannet ikke kan løpe av blir de meget påvirket av fukt. Liberon Stripper er skånsom og inneholder fettstoff, slik at treverkets overflate ikke blir skadet ved bruk.


Det vil derfor ikke være behov for å slipe treverket etter bruk av Stripper. Hvis du vurderer at det er nødvendig å bruke maling - og lakkfjerner, må du behandle hele møbelet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg