tirsdag 9. september 2014

Normalfordelingskurve

Denne artikkelen mangler kildehenvisninger, og opplysningene i den kan dermed være vanskelige å verifisere. Kildeløst materiale kan bli fjernet. Normalfordeling er en sannsynlighetsfordeling som blir mye brukt i matematisk statistikk.


Grunnen er dels at visse typer av observerte data er tilnærmet. Da får vi standardavviket S. I denne artikkelen ser du hvordan man setter opp en normalfordelingskurve og hvordan man enkelt beregner ut standardavviket med Excel. Stokastiske variabler som er normalfordelte, har sannsynlighetsfordelingen sin i form av en funksjon, ikke en tabell slik som for eksempel ved binomisk fordeling. Returnerer normalfordelingen for en angitt middelverdi og et standardavvik. Funksjonen har mange statistiske anvendelser, for eksempel testing av hypoteser.


Her er tegnet et histogram over noget data (søjlerne) og derudover er indtegnet en normalfordelingskurve (klokkeformet kurve). Man kan se, at data fordeler sig næsten ligesom kurven. Hvis man lavede intervallerne mindre (herover har de længde 1), ville søjlerne passe endnu bedre til klokkekurven. Forklaring til modellen. Hvis vi tenker alle barn i Drammen, så vil de i all hovedsak falle innenfor en normalfordelingskurve som vist over.


NDLA sin visjon er å lage gode, åpne digitale læremidler for alle fag i videregående opplæring og støtte opp om elever og lærere i aktivt og deltakende. Praktiske eksempler på normalfordeling. De fleste utvalg vil imidlertid være enten være høyre- eller venstre skjevt.


Det som varierer er graden av skjevhet. Utvalgsskjevheter best illustreres i et plott. Et plott av en standard normalfordelingskurve er vist under.


Normalfordelingskurve

Denne kurven er glatt, og består av uendelig mange punkter. Dette i motsetning til kurvene vi tegnet for diskrete sannsynlighetsfordelinger, som besto av et begrenset antall enkeltpunkter. Kurven er symmetrisk om x = 0. Testen blir videre satt sammen av spørsmål av stigende vanskelighetsgra slik at svarscorene fordeler seg tilsvarende en normalfordelingskurve (klokkekurve), der toppunktet på kurven navngis til IQ 100.


Jeg viser hvordan man kan benytte seg av Excel for å regne på normalfordeling hvis vi får oppgitt standardavvik og variansen. Tenkte starte en tråd for gode tilbud i julen siden det er lett å bli misledet av butikkene sine tilbud. Dere kan finne filen som. Jeg kan starte med Gräddost, 380g. En normal fordeling kurve er en statistisk funksjon som beskriver hvordan data oppfører seg rundt et gitt middelverdi.


Normalfordelingskurve

Også kjent som en Gauss- fordeling eller. Kjøleskap til oppbevaring av vaksiner bør være egnet til lagring av legemidler, og det skal. Symmetrisk fordeling av måleverdien i forhold til middelverdien.


Antall måleverdier er tettest omkring middelverdien, og antall måleverdier avtar jo lengre fra middelverdien man kommer. Fordelingen kan synliggjøres ved hjelp av en s.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg