mandag 29. september 2014

Tapet til å male på

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Hvordan male tapetsert vegg.

Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male. Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen.


Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir. Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du gjøre ferdig en vegg om gangen.


Maleren rådet meg til å rive av tapeten , som regel kan den flekkes av sånn at bare papiret sitter igjen.

Det viktigste rådet jeg fikk, var å ikke pirke så mye på det som sitter igjen, bare pusse lett over med grovt sandpapir og sette miljøstrie som er fin å male på. Det finnes mange forskjellige typer, fra helt glatt til grove. Regn ut det totale arealet på rommets fire vegger ved å angi lengden på rommet, bredden på rommet og takhøyden i rommet.


Du må selv trekke fra eventuelle større flater i rommet som ikke skal tapetseres. Merk av i ruten Mønsterrapport og angi mål hvis tapeten har mønsterrapporter. Ved å bruke heftgrunn hindrer du skjolder, og du får et ensartet underlag som suger jevnt og gir et godt feste til lim og tapet.


Når dette er sagt er det best å fjerne gammel tapet dersom den sitter løst nok til det. Tekstiltapet må alltid fjernes og eneste utvei hvis det ikke går, er å sparkle hele veggen. Vær også oppmerksom på.


Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur. Våre bestselgere innen tapet For å gjøre valget lettere har vi samlet våre bestselgere innen tapetsegmentet på en og samme side. Meterstokk eller målebånd trengs til å måle tapetbredder og -lengder og til å måle opp på steder hvor du skal sette stykker av tapet.


Tapet topplisten finner du her! Pensel eller rull er nødvendig hvis du skal lime. På større flater bør limet alltid rulles på. Bruk pensel der det er vanskelig å komme til med rullen. Gjør ren penselen eller rullen med en gang.


På soverommet mitt tapetserte jeg med hva jeg tror er vinyltapet for år siden.

Jeg har tenkt å male over den (man blir fort lei av oransje farge), men lurer på hvordan det best skal gjøres? Eller bare ved å sette en våt pensel rett på veggen og la det renne. Det er viktig å bruke en maling som har blitt tynnet ut i vann.


Dette for å unngå ujevnheter på veggen, som maling i dråper. Sliping kan nettopp også brukes som effekt. Skal du male igjen senere da, må veggen slipes. På trepanel kan du etter å ha malt et tynt lag. Bare for å gjøre forvirringen total: Jeg skulle male panel, fikk beskjed om å at jeg kunne bruke den vannbaserte malingen min som grunning, men male med oljebasert oppå.


Jeg fikk følgende beskjed: vann på vann, olje på vann, men aldri vann på olje! Vi holder på å male strukturtapet nå, og det ser ut til å gå bra, men trenger (eller 3) strøk. Vi har også revet en vegg med samme tapet på , og jeg kan bekrefte at malt strukturtapet sitter bom fast.


Skulle vi fjernet tapetet (som vi har mest lyst til ), måtte vi nok revet alle veggene og bygget nye. Lykke til med malingen! I denne artikkelen gir vi deg noen tips til å komme i gang. Forskjellige typer underlag krever forskjellig behandling, men det er uansett noen fellesnevnere som går igjen: Underlaget du skal male på må være rent, tørt og jevnt.


Her har vi tatt en enkel malingsjobb som utgangspunkt, hvor verken gammel strie eller tapet trenger å tas helt av. Fuktighet er nemlig nøkkelen til fjerning av gammel tapet. Bruk tapetoppløser Om det ikke lar seg gjøre å male over tapetet og det må fjernes, finnes det flere måter å angripe dette på.


Det er lettere å få det av veggen om det blir fuktet, og mange eksperter anbefaler også å bruke. Mange strever med å fjerne tapet , men det er faktisk verdt å sjekke først om du faktisk er nødt til å fjerne tapetet du har på veggen. Det også lurt å sjekke om det går an å bare tapetsere over – om det er ny tapet du planlegger å legge på veggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg