torsdag 26. mars 2015

Farge stue 2015

Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. La livet ditt innrede stua. Bli inspirert og finn møbler som passer deg her. Se inspirerende bilder av stuer og finn de rette produktene. Et rom med et høyt aktivitetsnivå kan tillates mer energiske og sterke farger enn rom vi søker rom og rekreasjon i.

Og et rom vi ikke tilbringer så mye tid i kan godt ha sterkere farger enn hovedoppholdsrommene. En farge som er et friskt pust i ett rom kan fort bli slitsom i et annet. Blått er en farge vi har hørt mye om de siste årene, men jeg tror likevel at vi vil se en del blått fremover.


Og årsaken til det er kanskje nettopp at mange har oppdaget hvor godt blått kan fungere som en god basisfarge i hjemmet. Og basisfarger lever som kjent lenger enn trendfarger i seg selv. Finn inspirasjon til hjemmet - stue , kjøkken, gang, soverom, bad og barnerommet, gardiner og solskjerming.


Det blir et trendskifte, ikke i rasende tempo, men i slow-motion, kunngjorde den danske pej-gruppen da de lanserte denne sesongens fargeprognoser for to år siden. Nå er vi midt oppe i det både i mote og interiør. Hvilken farge skal du velge i stuen.

Det å velge farge til de rommet vi oppholder oss mest i kan være hodebry for mange. Men med gode forberedelser, og valg av riktige verktøy, kan hodebryet snu til det motsatte og bli veldig gøy. Våre hjelpeverkøy er: Hold deg til en fargepalett som harmonerer og velg fra denne til alle rom i huset.


Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. I ethvert hjem vil de orange tonene gløde og gi liv. I en grå stue vil en lampe i orange få et sofistikert og voksent uttrykk.


Veggene på kjøkkenet er malt med LADY Wonderwall i en farge som heter Rullestein. Fra det nye fargekartet finner du en lignende farge som heter LADY. Unngå å bruke hvitt på soverom og på stue , sier interiøreksperten. Blir lunere når alt annet er lyst.


Har målt tv-veggen i en kontrastfarge selv med gardiner i samme farge. Fordi vi reagerer forskjellig, mener hun det er viktig at alle får tale sin sak når man skal sette farge til et rom. Om du ønsker en oppkvikkende farge i et rom, men egentlig ikke er så glad i røde, gule eller oransje vegger, kan det holde å pynte opp litt med småblikkfang i sterkere farger, som en lysestake, en sofapute eller et maleri.


En stue kan kanskje være begge deler, både avslappende og energisk siden det også er en sosial møteplass. Du kan fint ha en kald farge på veggen, og varme farger på møbler og detaljer. Når det gjelder kjøkken, viser forskningen at vi spiser mindre i blå rom, og mer i brune, så da kommer det an på hva som er din målsetning.

En dyp varm blåtone, som egner seg like godt i en stue som soverom, fikk flest stemmer da Happy Homes inviterte til kåring av årets farge. Inspirasjon når du skal male ute. Vi har fargesatt en rekke hus, terrasser, etc. PS: Bildene av fargekartene er ikke av beste kvalitet, så jeg anbefaler deg å gå innom nærmeste fargehandler som fører Jotun for å hente fargekartet selv.


Jeg la dem med slik at du får en liten følelse på hva fargekartene inneholder. Husk at lyset har veldig mye å si for hvordan en farge vil se ut hjemme hos deg). Skal du begynne forsiktig med å male én av veggene i rommet med farge , eller skal du slå til med farge på alle fire vegger? Mal alle veggene i samme farge ! Du får mye bedre romfølelse. Det handler ikke om hva som er stygt eller pent, men om å skape et rom som fungerer.


Hansen anbefaler å tenkte over hvordan du ønsker at boligen skal oppleves, og hva du selv har behov for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg