mandag 9. mars 2015

Sopp og algedreper tørketid

Jotun Sopp - og Algedreper benyttes til desinfeksjon av overflater. Brukes på ubehandlede, beisede og malte flater og skal ikke skylles av. Kan brukes både ute og inne.


Kan også benyttes til desinfeksjon av overflater. Produktet fjerner grønske (grønnalger) og svertesopp.

Har minimal lukt og emisjon under påføring og tørking. Forebygger og fjerner sopp - og algevekst. Brukes etter vasking og skal ikke skylles av. Sopp - og algedreper brukes til desinfisering for flater som skal males. Sopp og alger er et vanlig problem på norske trehus, og de kan være både skjemmende og direkte skadelig.


Vi skiller mellom fem hovedtyper mikroorganismer, og disse har noe ulike behandlingsmåter. For ekstra beskyttelse påføres Baron Sopp - og Algedreper etter vask av flatene. Sjekk vedheft på tidligere malte flater.

Med mer fuktig vær og økende luftforurensing har vekstforhold for sopp og alger. Bruk også sopp og algedreper , så er underlaget gullende godt for påføring av nytt strøk. Jotun anbefaler å vaske og tilføre sopp - og algedrepende midler årlig på trøblete vegger for å holde svertesoppen i sjakk.


Ubehandlet treverk som er eksponert for vær og vind vil over tid bli grått, og det er lite du kan gjøre med det. Tidligere anbefalte malingsprodusentene å behandle kledningen med sopp - og algedreper etter vask. Nå er det imidlertid kommet 2-i-vaskeprodukter der sopp og algedreper er aktive og inkludert i produktet.


Dette gjør jobben mye enklere. Hvilken hvitmaling kler ditt hus? SKRUBB: Bruk skrubb med forlengerskaft. Sopp og algedreper fra jotun lot jeg tørke opp på veggen, så den har vel begynt å virke nå vil jeg tro. En siste ting før jeg avslutter dette innlegget.


Jeg har kjøpt en fuktighetsmåler, type Home 3MT210. Der står det at alt mellom 8- , så går det utmerket an å male. Bruksmåte: Det brukes en bred beispensel og man stryker til bord av gangen i hele bordets lengde for å unngå skjolder.


Unngå påføring i sterk sol. Nytt, uhøvlet treverk får strøk mens høvlet bør få minst strøk.

Det bør ikke gå mer enn dager mellom strøkene. Denne kan også påføres med en hagesprøyte etter at du. Etter opptørking påføres sopp og algedreper som desinfisering etter vask, denne skal tørke på veggen og ikke skylles bort.


Må jeg vaske på nytt med sopp - og algedreper hvis. Påfør deretter maling eller beis. Følger man ekspertenes rå skal man vaske huset godt med sopp og algedreper en gang i året, gjerne om våren. Slik holder malingen lenger. Det er også smart å gjøre før man grunner og maler huset.


Noen grunninger inneholder sopp og algedreper , men det lønner seg fortsatt å skrubbe vekk skitt før du går i gang med malerjobben. Skitt, sopp og alger som ikke har festet seg til veggen renner av. Begynn nedenfra og arbeid deg oppover. Når veggen er tørr og ren, påfør Jotun sopp - og algedreper.


Når du er sikker på at gjerdet er tørt nok, er det stort sett samme fremgangsmåte som maling av andre treverk. For dere som har gjort det før, er det i korte trekk: vask, skrubb, skyll, sopp - og algedreper , (impregner) grunn, mal, tørk og mal, evt tørk og mal et siste strøk. VISIR OLJEGRUNNING KLAR kan benyttes som grunning på edeltre før behandling med Jotuns BENAR produkter. Rens gjerne takrenner og se etter lekkasjer samtidig, tett disse. Utrolig hvor mye san skitt og lort som samler seg her, etter en lang vinter.


Underlag som er behandlet med linolje eller linoljeholdig beis, må rengjøres til bart treverk, da gammel linolje kan forårsake blæredannelse ved overbehandling med beis, dekkbeis eller maling. Nå maler jeg med Futura fra Butinox. Helse, miljø og sikkerhetsinformasjon om BUTINOX SOPP - OG ALGEDREPER.


Kjøp maling og utstyr og få levert hjem til deg, vi leverer til hele landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg