onsdag 17. august 2016

Farge gutterom

Se inspirerende bilder av barnerom og finn de rette produktene. Et barnerom er et rom i stadig endring, i likhet med innehaveren selv. Fra å være et lekerom, til å bli en arena hvor man ønsker ta i mot sine beste venner for utveksling av hemmeligheter, latter og spill.


Men jeg vet ikke om jeg skal lage et fotball rom til han. Her har jeg iallefall samlet en del inspirasjon.

Kanskje det kan bringe deg en ide, du som også skal innrede et gutterom. Barnerom kan ha farger. De trenger farger for å være kreative. Hvorfor har ikke alle legoklossene samme farge ? Selv de aller minste, trives og stimuleres av å ha farger rundt seg.


Unngå å male i hvitt og grått, som ikke gir den lille noen form for impulser. Mal derimot barnerommet i varme farger som er gode å omgi seg me slik at rommet innbyr til søvn og kos.

Vi ser ofte at tenåringen ønsker seg bort fra fargerike, lyse farger , og trekkes mot dypere fargetoner. Grått, blått, sort og turkis er populære farger i denne perioden. Farger de unge oppfatter som trendy og tøffe, men som vi voksne ofte synes er litt triste for et ”barnerom”. Tenåringsjenter går gjerne sine egne veier - også når det gjelder innredning og farger på ungdomsrommet sitt.


Inspirert av Lady Gaga, Twilight og Justin Bieber er det nå lansert egne fargeskalaer for disse jentene. Kult gutterom på liten plass. Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger , men her er det likevel naturen som spiller hovedrollen. Dette er en perfekt blåtone for deg som ønsker en lys, men likevel delikat og dempet blåtone.


Dette er en tone som heller ikke blir lilla på vegg som mange frykter, slik andre mer rødlige blåtoner tenderer til å bli. En perfekt farge for en friskt kjøkken, et tøft gutterom eller en svalt soverom. Mørke farger blir mer sarte på matte overflater.


I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. En nøytral grå mellomtone. En fin farge å kombinere med f.

Vil du ikke låse deg til ett tema? Du kan gi gutterommet et trendy, nytt preg ved å bruke klare, sterke farger. Man kan også male halve vegger i ulike farger eller blande tapet og maling.


Tavlemaling, kork og speil på vegger, kan også bli fint på barnerommet, sier Meldgaard. Når maling eller tapet er på plass, er det gulvet som skal dekkes. Teppefliser på gulvet i et rom kan skape litt dynamikk om man velger farger.


Hovedingrediensen til å lykkes med innredningen på barnets rom er barnet selv! Vi gir deg inspirasjon til hvilke farger dere kan male barnerommene. La barna glede seg over farger og ikke minst gi kreative løsninger liv! Farger , funksjon og varige løsninger er viktige elementer å tenke over når man innreder et barnerom. Det mener interiørarkitekt Kristin Bjørkavåg.


Nok gulvplass, organisert oppbevaring og muligheter for å mørklegge rommet mener hun er særdeles viktig. Ingvild er glad i duse farger og rene flater, noe også barnerommene bærer preg av. Med flust av gamle, sjarmerende leker med patina har Amaile fått et prinsesserom av de sjeldne.


Det kan være vanskelig å tilfredsstille både små og stores krav når det kommer til valg av farger og dekor på barnerommet. En morsom tapet kan være et godt utgangspunkt, hva med å dekke kun en vegg med tapet? Sette opp en wallsticker på en vegg, eller henge opp en plakat?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg